Dijous 27

Juny de 2019

El govern presentarà a la tardor un nou sistema de càlcul del preu dels peatges

El secretari d'Infraestructures confirma a La Xarxa que no es preveu la gratuïtat

23/09/2013 06:28h

Àudio:

El govern de la Generalitat revisarà el preu dels peatges de les carreteres que gestiona. Ho ha confirmat en una entrevista a la Xarxa de Comunicació Local, el secretari d'infraestructures i mobilitat, Ricard Font. El nou sistema té per objectiu fer homogènies les tarifes i unificar criteris. Això permetrà, per exemple, abaratir el preu dels peatges de la C-32 al Garraf i al Penedès, una de les autopistes més cares del país i de tot Europa.  

D’altra banda, Ricard Font ha tornat a carregar contra Renfe i Adif per la poca inversió que dediquen a la xarxa de rodalies catalana. De fet, ha qualificat aquesta xarxa de “predemocràtica”.El secretari d’infraestructures reconeix que la xarxa de rodalies està saturada i els dos túnels que travessen la ciutat de Barcelona “operen al límit”. “La xarxa, al seu conjunt, és la mateixa que hi havia l’any 1978”, ha sentenciat.

Ricard Font entoma les crítiques dels usuaris que es queixen que en dies festius a la ciutat de Barcelona, com el dia de la Mercè, les rodalies operin en horari festiu sense tenir en compte que a la resta de Catalunya és dia feiner. “En prenem nota de cara l’any que ve. Cal dimensionar l’oferta a la demana, en dies festius però també en hores punta i hores vall”.

A la tardor la Generalitat espera tenir enllestit un nou disseny del servei d’autobusos exprés que connecten Vilafranca del Penedès i Barcelona. Els usuaris es queixen que els busos circulen al màxim de la seva capacitat i demanen que s’incrementi la flota. “Abans de final d’any hi haurà una proposta sobre la taula i intentarem que entri en funcionament a principis de 2014”, ha dit Ricard Font.  

segueix-nos «