Diumenge 24

Març de 2019

Sant Fruitós de Bages podria personar-se com a acusació particular contra l'autor de l'incendi identificat a partir de l'ADN d'una cigarreta

09/11/2018 09:11h

Àudio:

És la primera vegada que un cas com aquest es pot resoldregràcies a aquesta prova genètica. En declaracions a La Xarxa, l'alcalde del municipi del Bages, Joan Carles Batanés, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que a partir d'ara, la gent tindrà clar que si llença una cigarreta encesa i provoca un incendi, “s'està jugant passar uns anys de la seva vida a la presó”.

En tot cas, l'alcalde deixa les sentències a mans de la justícia tot i mostrar-se més partidari de la sanció que de l'empresonament en aquest tipus de circumstàncies. “Seria més just fer'ls-hi rescabalar el cost de tot això que fins i tot posar-los a la presó. Tenir un deute amb la societat a la qual has perjudicat de manera que economicament hagis des de rescabalar el cost, això és una pena prou grossa i crec que justa”. En aquest sentit, Joan Carles Batanés ha afegit que “l'Ajuntament de Sant Fruitós valorarem si ens presentem com a acusadors contra aquesta persona” [contra el veí de Manresa de 66 anys identificat a partir de l'ADN de la punta de cigarret ].

I és que el foc d'aquell 22 de juny del 2017 a més de cremar un centenar d'hectàrees forestals va obligar a desallotjar més de 500 veïns, també a tallar tres artèries viàries de vital importància a la comarca provocant un caos circulatori monumental i es van haver de mobilitzar fins a 48 dotacions terrestres dels bombers, 10 mitjans aèris i 8 vehicles dels ADF's .... Per l'alcalde de Sant Fruitós, la conseqüència de tot això és “aprendre tots plegats del què pot passar per una cigarreta tirada des d'un vehicle en marxa”.

 

segueix-nos «