Diumenge 24

Març de 2019

Edgar Vinyals, fundador de Sarau, Premi Impulsa en la categoria Social

Es donen a conèixer els guardonats per la Fundació Príncep de Girona

22/05/2012 16:04h

El Premis Impulsa de la Fundació Príncep de Girona a projectes emprenedors i carreres destacades de persones entre 16 i 35 anys han guardonat aquest dimarts en la categoria Social el barceloní Edgar Vinyals fundador de l'associació d'oci per la inclusió Sarau. La resta de premiats, que s'han donat a conèixer a Girona, són els madrilenys Javier Agüera i Letícia Moreno en els apartats d'Empresa i Arts i Lletres i l'extremenya Guadalupe Sabio en el de Ciències i Acadèmia.

El nom dels guardonats va decidir-se a la reunió d'aquest dilluns del consell assessor de l'FPdGi que va tenir lloc al Museu Dalí de Figueres amb presència dels Prínceps de Girona i Astúries. Els Premis, que es lliuraran el proper mes de juny en el marc de la celebració del fòrum Impulsa, estan dotats amb 10.000 euros per categoria, al costat d'una reproducció d'una obra de l'escultor, Juan Muñoz. La directora de l'FPdGi, Mónica Margarit, ha destacat durant la presentació dels premiats que les 104 candidatures rebudes han suposat un augment del 25 per cent respecte a la passada edició.

Els guardonats
Així doncs, el Premi Impulsa
 de categoria Social ha recaigut en el barceloní Edgar Vinyals, nascut el 1985 i fundador de l'associació d'oci per la inclusió Sarau. Aquest projecte amb persones que pateixen algun tipus de malaltia mental va ser fundat l'any 2009 i incideix en la reducció de prejudicis i estereotips socials.

El guanyador en l'àmbit d'Empresa, Javier Agüera, va néixer el 1992 i és promotor principal de la firma GeeksPhone, que ja ha dissenyat i produït tres terminals de mòbils. Agüera va crear aquesta companyia quan només tenia setze anys i l'ha convertit en la primera marca europea en creació i comercialització d'un terminal amb l'última versió del sistema operatiu Android 4.0 de Google.

La violinista madrilenya Letícia Moreno, nascuda el 1985, ha estat la guanyadora de la categoria Arts i Lletres per la seva precisió tècnica, força escènica i el seu futur com artista. Moreno ha actuat des dels dotze anys amb orquestres com la Simfònica de Viena, la Wiener Kammer Orchester, la Mozarteum Orchester, la Frankfurter Symphony Orchestra, la Essener Philharmoniker, la National Philhamonic of Russia i gairebé totes les espanyoles de renom.

L'extremenya Guadalupe Sabio, nascuda a Badajoz el 1977, ha estat la guanyadora de la categoria Ciència i Acadèmia per la seva excel·lència científica i lideratge internacional. Sabio és llicenciada en veterinària per la Universitat d'Extremadura, doctora per la de Dundee (Regne Unit) i ha estat investigadora del Howard Hughes Medical Institute de la Universitat de Massachussets i del Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC. La principal línia de treball d'aquesta extremenya, que actualment és professora del Centre nacional d'Investigacions Cardiovasculars de l'Institut Carlos III de Madrid, està centrada en els mecanismes pels quals l'obesitat ocasiona malalties concomitants com la diabetis o el càncer.

Pel que fa a la categoria d'Entitat, la Fundació Privada Marianao treballa amb joves de col·lectius desafavorits per enfortir la seva inclusió social i laboral.

segueix-nos «