Diumenge 24

Març de 2019

El Tribunal d'Estrasburg considera la condemna per cremar fotos del rei “una ingerència en la llibertat d'expressió

El Tribunal Europeu dels Drets Humans condemna Espanya a indemnitzar els dos joves gironins que van ser multats pels fets de 2007

13/03/2018 11:23h

El Tribunal Europeu dels Drets Humans ha condemnat Espanya per haver imposat una pena de presó -substituïda després per multa- a dos joves gironins que l'any 2007 van cremar públicament una foto dels reis Joan Carles i Sofia. La cort d'Estrasburg considera aquella condemna com “una ingerència en la llibertat d'expressió que no va ser proporcionada amb l'objectiu perseguit”.

Els tribunals espanyols van imposar a Enric Stern i a Jaume Roura una multa de 2.700 euros cada un per eludir la presó per un delicte d'injúries a la corona amb l'advertència que sinó l'abandonaven s'executaria la condemna de 15 mesos de presó.

La sentència de la cort europea condemna a Espanya a una indemnaització per la mateix quantitat de multa i 9.000 euros més en concepte de despeses i honoraris.

L'advocat d'aquesta causa, Benet Salellas, va acabar elevant el cas a Estrasburg emparant l'acte en el dret a la llibertat d'expressió.

Poques hores abans de conèixer-se la resolució de la cort europea, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribes, manifestava a l'informatiu 'Notícies en Xarxa' la seva confiança en que el tribunal “entengui quin és el dret de la llibertat d'expressió”.

 

 

segueix-nos «