Dimarts 21

Maig de 2019

La família del compositor Ricard Viladesau cedeix una part de l’arxiu a Calonge

09/08/2009 15:03h

L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, i Rosa Carrera, vídua del músic i compositor de sardanes Ricard Viladesau, van formalitzar dissabte la cessió al municipi d’una part de l’arxiu personal i documental de Viladesau. La signatura del conveni va tenir lloc a la Sala Fontova, dins dels actes d’homenatge al músic calongí. L’arxiu documental que es cedeix a l’Ajuntament de Calonge conté, entre d’altres, documents personals de Viladesau així com partitures manuscrites.

L’alcalde de Calonge va destacar la importància que aquest arxiu resti a Calonge, vila natal de Viladesau, i va explicar “que l’Ajuntament ara farà un inventari d’aquest fons documental i per nosaltres és important poder fer difusió i donar a conèixer la figura d’un músic de la talla de Viladesau”. Soler també va afegir que la difusió d’aquest fons “ha de servir perquè el nostre poble reprengui la tradició de músics que sempre ha tingut”. 

Després de la signatura d’aquest conveni va tenir lloc la conferència 'Elogi a la Sardana, homenatge al músic calongí Ricard Viladesau', presentada pel  professor de l’IESE Víctor Pou i a càrrec del prestigiós compositor i director d’orquestra Antoni Ros Marbà i del promotor cultural Josep Espar Ticó. Els actes de record cap al músic calongí van tenir el seu punt i final en el concert de sardanes de La Principal de la Bisbal, formació de la qual Viladesau en va formar part durant vint anys.

segueix-nos «