Diumenge 26

Maig de 2019

Arranca a Bossòst la sisena edició del projecte Boscos de Muntanya

31/03/2012 22:56h

Dilluns arrenca a Bossòst (Val d'Aran) la sisena edició del projecte Boscos de Muntanya, una iniciativa destinada a acostar les persones als boscos a través del voluntariat. Durant dues setmanes un total de trenta persones voluntàries treballaran acompanyades de l'equip del projecte, condicionant camins forestals i realitzant aclarides forestals en boscos d'avet.

Aquest any el projecte Boscos de Muntanya se centra per primera vegada en els boscos de tres comarques del Pirineu català: la Val d'Aran, La Cerdanya i el Pallars Sobirà. L'objectiu és poder acostar un total de 120 persones als boscos de muntanya per tal de donar a conèixer la seva importància. Durant la primera setmana a la Val d'Aran s'incorporaran nou nous caps de colla mitjançant una formació pràctica al bosc sobre treballs forestals i conducció de grups de voluntariat.

La setmana del 9 al 15 d'abril el projecte ampliarà per primera vegada les seves estades per a adults als mesos de primavera. L'edició d'aquest any continuarà el mes de juliol a la Cerdanya amb tres torns entre el 16 de juliol i el 5 d'agost, i al Pallars Sobirà entre el 6 i el 26 d'agost. Les inscripcions ja estan obertes a la web projecteboscos.cat. En total es preveuen executar un total de 8 setmanes durant el 2012, doblant el nombre de setmanes i participants de l'any anterior.

Boscos de Muntanya és un projecte que organitza estades d'una setmana de voluntariat forestal per a adults amb l'objectiu de posar en valor les funcions dels boscos de muntanya. Les tasques es realitzen seguint els criteris dels propietaris municipals i dels gestors forestals, enginyers forestals comarcals de la Generalitat i tècnics de Parc Naturals. Totes les tasques són supervisades per professionals del sector forestal.

El Projecte Boscos de Muntanya és part de la Fundació Bergwaldprojekt, que fa 25 anys que treballa per tal d'acostar les persones als boscos mitjançant el voluntariat a Suïssa, Alemanya, Àustria i Ucraïna.

segueix-nos «