Dijous 26

Abril de 2018

El polígon industrial El Camí dels Frares de Lleida aplica un model de gestió europeu

És la primera experiència a Catalunya de gestió integral de sectors d’activitat econòmica

03/03/2010 14:32h

El polígon industrial El Camí dels Frares de Lleida ha iniciat aquest dimecres els primers passos per integrar-se al projecte MITKE (Managing the Industrial Territories in the Knowledge Era). Aquesta iniciativa, que ja s’aplica a 10 regions europees, promou el treball conjunt entre els empresaris com a fórmula efectiva per resoldre les dificultats amb les que es poden trobar aquestes zones. Ho fa oferint propostes en diferents àmbits que van des de la seguretat, la senyalització o fins i tot el manteniment i millora dels espais de la via pública.

Després del conveni signat el passat 15 de desembre entre l’Incasòl, l’Ajuntament de Lleida, l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial Camí dels Frares, aquest matí ha tingut lloc la primera de les trobades on s’aborden les millores pendents que cal portar a terme en aquesta zona industrial. L’objectiu és crear sinèrgies entre el teixit empresarial per tal d’aconseguir optimitzar els recursos i per tant, que es puguin adoptar, de forma unificada, aquelles mesures que són més efectives. Segons ha explicat el regidor de promoció econòmica de la Paeria, Josep Presseguer "el projecte MItKE ens permet entendre i veure com funcionen als polígons i millorar la qualitat de vida".

Una de les prioritats és millorar la senyalització. Així, l’Ajuntament de Lleida està treballant en oficialitzar els noms d’aquestes vies, una tasca que tindrà enllestida durant aquest mes de març. Això permetrà la plena integració del polígon en les rutes de GPS i suposarà un avenç important des del punt de vista de la mobilitat. En aquest sentit, també s’està estudiant la col·locació de panells informatius que serveixin per ubicar les empreses que hi ha a la zona. A més, es contempla la millora dels senyals que indiquen possibles perills a la carretera.

Més representativitat de l’associació
Aquesta nova forma de gestió suposa un pas més enllà per a l’Associació d’Empresaris del Polígon, que porta més de 2 anys en funcionament. A través del projecte MITKE, es vol aconseguir que aquesta entitat guanyi presència, ja que, fins ara, només representa un 26% de les 170 firmes que que ocupen gairebé tota la superfície d’El Camí dels Frares. També es busca unificar els sistemes de seguretat que tenen instal·lades les diferents empreses així com millores en el manteniment dels espais verds que envolten les naus o fins i tot la possibilitat que, en un termini d’entre un any i un any i mig, les empreses puguin gaudir dels serveis de la fibra òptica.

Prova pilot
Si els resultats obtinguts a El Camí dels Frares són positius, la iniciativa es podria expandir al futur polígon de Torreblanca-Quatre Pilans. Aquest projecte pilot, que promou l’Incasòl i és assumit pels ajuntaments, és, juntament amb el de Viladecans, el segon que es fa en aquests moments a Catalunya. Per tal de poder-lo desenvolupar amb el vist-i-plau dels primers afectats, es pretén establir una taula de diàleg organitzada amb la intenció d’impulsar les mesures necessàries que puguin ajudar a millorar el dia a dia del teixit industrial que s’hi emplaça.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «