Dimecres 16

Octubre de 2019

Declaracions a La Xarxa

Els comerciants demanen que les mobilitzacions pel 21-D no s'allarguin durant el cap de setmana

17/12/2018 09:23h

Àudio:

Són paraules del president de l'Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya (ABCCAT). Jordi Vilaprinyó diu a La Xarxa que tant la manifestació de divendres com l'eventual aturada de país, repercutiran directament en el percentatge de vendes, en el cap de setmana considerat com el més concorregut de tot l'any. Per això demana que les protestes no s'allarguin ni dissabte, ni diumenge.

El sector del comerç ja fa dies que està amoïnat pels efectes que tindrà el 21-D en les vendes, en plena campanya de Nadal. Per això i amb la intenció de minimitzar els efectes, l'Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya demana que les mobilitzacions no s'allarguin més del que sigui estrictament necessari. “Jo pregaria que això és fes només el divendres a la tarda com està prevista la manifestació i que no s'allargués ni l'endemà, ni l'endemà passat. I si hem de fer una vaga, ja la farem... Però ara, en plena campanya de Nadal, és impensable secundar una vaga. Ni la podem fer, ni la farem”, ha dit el seu president, Jordi Vilaprinyó.

Vilaprinyó admet que celebrar a Barcelona un Consell de Ministres, amb tot el que passa a Catalunya, pot ser una provocació. Per tant, troba lícites les protestes, sempre que no hagi violència. No obstant això, en un gest de sinceritat, afegeix: “no ens agrada”. El Nadal és època de molta feina i aquest tipus de conflictes no convenen al sector. “I ens afectarà, i tant que ens afectarà... Com un dia dolent de vendes en una bona temporada. Jo no sé si un 20%, un 25% o un 30%, però que ens afectarà, segur.”

La millor opció hauria estat, sens dubte, celebrar la reunió de ministres, passat festes, ha reblat el president de Botiguers i Comerciants de Catalunya.

segueix-nos «