Diumenge 17

Febrer de 2019

'Pirineus con ellos' vol “convertir l'odi i la violència en fraternitat i pau”

“Així és com responem nosaltres” diu el portaveu dels empresaris hotelers del Pirineu que conviden ciutadans murcians que van patir càrregues policials

14/02/2018 09:52h

La iniciativa 'Pirineus con ellos', impulsada per un grup d'hotelers i restauradors de la Cerdanya i l'Alt Urgell ha tingut bona acollida entre els ciutadans murcians que van patir la repressió policial la tardor passada durant unes manifestacions contràries a la construcció d'un mur per la instal·lació de l'AVE. Després que hotelers de Múrcia hagin anunciat que convidarien els policies que van participar en l'operatiu a Catalunya per intentar impedir el referèndum d'autodeterminació, aquest grup d'empresaris catalans ha decidit convidar els ciutadans murcians que també van patir les càrregues policials.  

Josep Lizandra, portaveu de la plataforma 'Pirineus con ellos' ha dit a 'Noticies en Xarxa' que "Hi ha moltes ganes de convertir una noticia que podia generar sensacions d'odi i de violència en una iniciativa de fraternitat i de pau, que és com responem nosaltres".

La iniciativa consisteix en convidar-los el primer cap de setmana de maig per tal que s'estiguin als hotels i allotjaments que s'han adherit a la iniciativa, mengin als restaurants col·laboradors i participin d'activitats en museus. Els impulsors ho plantegen com una resposta conciliadora als crits de " a por ellos" que es van sentir a diversos municipis espanyols quan agents de la policia marxaven cap a Cataunya per integrar-se al dispositiu contra el referèndum.

segueix-nos «