Diumenge 24

Març de 2019

Canal Terres de l'Ebre

El riu arriba a màxims a les Terres de l'Ebre

Protecció Civil de la Generalitat manté activat el pla INUNCAT davant la crescuda de l'aigua

17/04/2018 08:06h

Per aquest dimarts s'espera que els cabals del riu Ebre arribin al seu màxim en el seu tram final. Protecció Civil de la Generalitat manté activat el Pla Inuncat a les Terres de l'Ebre tot i que els experts confien que el riu no se sortirà de mare.

Des de fa dies els embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix estan desembassant aigua per donar cabuda a aquesta crescuda controlada del cabal. Una situació que té poc a veure amb la que patia l'Ebre fa pocs mesos després d'una llarga temporada de sequera. Des de Nadal fins ara, el cabal del riu s'ha multiplicat pràcticament per 20.

La crescuda del riu Ebre dels últims dies s'ha emportat els dos embarcadors fluvials que hi ha a Tortosa. La força del riu va endur-se aquest divendres l'embarcador del Mercat, quan la força de l'aigua va trencar els cables que aguanten el moll. Riu avall, l'estructura va xocar amb l'embarcador del Club de Rem de Tortosa. 

De fet, l'embarcador de lo Sirgador es va veure a la deriva per Amposta, i va arribar fins a Deltebre on va ser rescatat per la brigada municipal.

Dilluns al migdia, el cabal de l'Ebre a Tortosa era de 1.824 m3/s, i a Ascó de 1.720 m3/s. Segons indicacions de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, la situació del cabal de l'aigua d'aquest dilluns està normalitzada.

segueix-nos «