Divendres 22

Febrer de 2019

La Xarxa

"Puigdemont falta al respecte quan tracta Junqueras de presidiari"

25/01/2018 11:07h

Àudio:

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha carregat contra Carles Puigdemont per tractar Junqueras de "presidiari" divendres passat, quan el candidat a la presidència va afirmar que preferia "ser president que presidiari". Sabrià considera que Puigdemont "s'equivoca greument" en fer-ho. "No hauria d'haver tractat Junqueras de presidiari, ens sembla una falta de respecte. Però segur que és un lapsus i que sap com estan patint l'Oriol, la seva família, el conseller Forn i els Jordis", ha reblat el també diputat republicà durant l'espai de 'L'entrevista'.

El portaveu republicà considera que dimarts "tindrem president" malgrat que el candidat a la presidència "ha donat pistes diferents" sobre la fórmula de la investidura, a causa de la "dificultat del moment" i assegura que es buscaran "solucions" i "segur que es trobaran". "Esperem que Carles prengui la millor decisió per a Catalunya", ha afegit encara que considera que "no es tracta de tenir només un president sinó d'acabar amb el 155 amb un govern que recuperi el control de les institucions". "Carles Puigdemont ha de ser el president perquè té tota la legitimitat. Defensarem el vot de tots els diputats escollits i defensarem els seus drets polítics, tant dels que estiguin a Brussel·les com a la presó", ha reblat.

Restitució "d'esperit"

Segons Sabrià, la restitució del govern "és impossible" tal com la va plantejar en un primer moment el president Puigdemont perquè "hi ha moltes peces que no hi seran" i això comporta que la restitució sigui "més d'esperit que d'una altra cosa". Sobre si els consellers cessats pel 155 haurien de fer un pas enrere, el portaveu d'ERC defensa que s'ha de respectar la decisió dels consellers cessats i aplaudeix que alguns d'aquests "tinguin la voluntat i l'oportunitat de continuar". Sobre Oriol Junqueras, Sabrià assegura que el diputat "no es planteja abandonar l'acta de diputat". "És un valor polític cabdal per al país i per a ERC. El vull i el necessito a primera línia", ha defensat. Pel que fa a l'encaix en el futur govern dels consellers de Brussel·les, creu que se'ls ha de trobar "una funció per ajudar" i ha admès "les dificultats més enllà de les normals" perquè sigui possible.

Apropament als comuns

Segons Sabrià, "l'estat d'histèria" i "els nervis" del govern espanyol són "evidents" i ara mateix "la prioritat no és l'embat amb l'Estat, perquè hi és sempre, sinó evitar riscos i recuperar les nostres institucions". El portaveu d'ERC també ha assegurat que és "absolutament imprescindible per al país" arribar a acords amb els comuns per "poder caminar junts" i espera que el canvi d'interlocutors a la bancada dels comuns "faciliti" el "diàleg fluid".

El referèndum pactat no és prioritari

Pel que fa a un referèndum pactat, Sabrià admet que ara mateix és un debat que "no està sobre la taula" però que no es tancarà la porta si l'Estat s'hi avé a posar-lo a l'agenda. "Ara tenim d'altres problemes", ha assegurat el portaveu republicà. També ha assegurat que "no és una possibilitat que estigui sobre la taula" que el portaveu d'ERC pugui formar part del futur govern.

segueix-nos «