Dijous 17

Octubre de 2019

Cànnabis: la qüestió pendent

04/10/2013 10:32h

Àudio:

Els clubs socials d'autoconsum de cànnabis s'han estès per Catalunya en els últims 5 anys. Espais on els socis paguen una quota que els permet fumar marihuana. Es calcula que n'hi ha uns 200, del mig miler que hi ha a Espanya. Aquesta pràctica, però, no està prou regulada.

El consum no és delicte, però si la tinença. De fet molts assenyalen aquests clubs com una manera d'esquivar la llei dins de l'al·legalitat. El president de la Comissió de Drogues del Col·legi d'Advocats de Barcelona Francisco Blázquez ha recordat que l'activitat d'aquests locals està permesa perquè no hi ha venda del producte i només hi ha "consum propi o compartit". Segons la medicina "100 grams a la setmana no alteren la conducta del fumador" ha dit Blázquez. "Com a persona, i no pel meu càrrec, sóc partidari de la despenalització".

ELS CLUBS SOCIALS

Pel portaveu de la Federació d'Associacions d'Usuaris de Cànnabis de Catalunya Jaume Xaus "el soci d'un club es compromet al consum d'una quantitat concreta". I sobre els usuaris ha explicat que "és un cercle tancat. Només poden accedir-hi els amics o coneguts dels socis perqué obrir la porta a un desconegut és incitar al consum i això és delicte". De fet, la majoria de persones d'aquests clubs utilitzen el cànnabis amb finalitats terapèutiques i per recomanació mèdica.

 

 

segueix-nos «