Ràdio Sant Sadurní

Els Xicots de Vilafranca descarreguen el primer 4d9f de la seva història

11/07/2017 19:29h

Àudio:

A 'La tarda' ens agrada vibrar amb el fet casteller, que ens identifica com a país. És per això que cada setmana dediquem un espai del programa a parlar de castells, colles, places, diades... És 'El pom de dalt', una secció de repàs de l'actualitat amb el més destacat del darrer cap de setmana i on sempre ens acompanya una colla protagonista. En aquesta ocasió han estat els Xicots de Vilafranca, que el passat dissabte van descarregar el primer 4d9 amb folre de la seva història.

El passat cap de setmana, la Granada (Alt Penedès) vivia la seva Festa Major en honor a Sant Cristòfol. Com a moltes celebracions, el programa d'actes comptava amb una diada castellera, en què prenien part els Castellers de Sant Cugat, la Colla Joves dels Xiquets de Valls i els Xicots de Vilafranca.

I aquests darrers, tal com havien promès, van complir amb les seves expectatives i van descarregar el seu primer 4d9 amb folre de la història. Van completar l'actuació amb la segona torre de 8 amb folre de l’any i el 3d8. El cap de colla dels de l'Alt Penedès, Gabi Cot, ha passat per 'La tarda' i ens ha explicat quan tenen previst repetir el castell i la data en què esperen acompanyar-lo del 3d9f.