Altafulla Ràdio

Jaume Cabot, l'arqueòleg per a la salvaguarda de Siata

23/11/2017 19:55h

Àudio:

L'estudiós i col·leccionista del Seat 600, Jaume Cabot, acaba de publicar "Siata española, historia de la factoría Siata de Tarragona", editat per Arola. Es tracta d'un homenatge a totes aquelles persones que durant els anys 60 i 70 del segle passat van treballar en aquesta empresa automobilística, especialment a la factoria de Tarragona. El llibre compta amb exhaustiva informació d'aquesta història que, sense l'afany de Cabot per rescatar-la, estava condemnada a l'oblit.

Amb més de 250 fotografies d'alt valor documental, el lector descobrirà que amb uns mitjans i formes impensables de trobar a dia d'avui en el sector de l'automòbil, la filial catalana del fabricant italià Siata va ser capaç de destacar per uns vehicles esportius i furgonetes que mereixen ser coneguts per la peculiar forma com van ser creats.

L'afició de Jaume Cabot per la recerca d'arqueòleg a Siata Española l'ha convertit en un tot un referent al món del cotxe clàssic i històric. Tanta és la seva passió que en la seva particular col·lecció compta amb cinc models diferents i gairebé únics fabricats a la planta de Tarragona. Si algun dia veieu circular un Siata, fixeu-vos bé en qui el condueix.