Tema del dia

Després de la crisi, imaginació

29/04/2014 11:26h

Àudio:

Un cop conegudes les xifres de l'atur del primer trimestre, avui ens hem preguntat quins valors poden accelerar la sortida de la crisi. Segons Jordi Damià, assessor d'empreses nacionals i internacionals, les companyies han de millorar la comunicació interna i apostar més decididament pel seu actiu més important: els recursos humans.

Segons Damià, professor d'Estratègia d'Empresa a la Universitat Politècnica de Catalunya, s'ha instal·lat la cultura de queixar-se sense passar a l'acció i, en aquest sentit, insta els treballadors a assenyalar sense por les deficiències de l'empresa. "L'única manera de poder resoldre un error és expressant-lo: el treballador ha de poder expressar i argumentar, de manera que sigui mesurable, definible i objectivable. Al seu parer, cal millorar tant la comunicació de dalt cap a baix, com de baix cap a dalt".

I quan els líders fallen?

"Quan un cap ho fa malament vol dir que el seu cap alhora no ho està sabent reconèixer, per tant, no hi ha una bona definició d'objectius i tot comença a grinyolar". Damià apunta que "les empreses que funcionen son aquelles on tothom esta alineat perquè tot vagi bé. Això no vol dir que tothom pensi exactament igual, sinó que el cap ha d'agafar els punts forts i febles de cadascú i fer-los treballar en la mateixa direcció".

Gaudir dels èxits

El professor també defensa la necessitat de gaudir dels petits èxits que aconsegueixen els individus i les empreses, ja que això motiva els equips de cara als grans objectius que vindran després. "Cada cop que aprovem un examen o aconseguim vendre a un client ho hem de gaudir. Si vivim en un estat constant de 'què passarà', la gent perd pistonada i els projectes moltes vegades acaben en no-res".