Tema del dia

"Estem veient alumnes que es graduen sense cap coneixement de les religions"

16/06/2014 11:36h

Àudio:

La Generalitat ha activat diferents mesures per combatre l'analfabetisme religiós al sistema educatiu i entre el col·lectiu dels funcionaris. Enric Vendrell lamenta que no existeixi una formació específica de cultura religiosa més enllà de l'assignatura de religió que, com recorda, és de caràcter confessional.

Universitaris sense referències

Segons Vendrell, director d'Afers Religiosos: "estem arribant a un punt en què accedeix a la universitat gent sense cap referència religiosa, per tant, amb greus dificultats per entendre la filosofia, la història de l'art o la filosofia".

Conèixer per conviure

L'altre àmbit d'actuació té a veure amb els cursos a funcionaris, dels quals se'n prepara el segon semestre després d'una desena de sessions arreu del territori. "Avui per viure a Catalunya ens cal conèixer la diversitat de les religions presents al nostre país" -indica Vendrell-, qui assenyala que s'eleven a una dotzena. 

Afers Religiosos també ultima cursos per oferir formació religiosa als treballadors dels mitjans de comunicació, unes eines que es preparen conjuntament amb el Col·legi de Periodistes.

Deixar de viure d'esquena

El responsable d'Afers Religiosos considera "molt pobre" el concepte de tolerància, ja que això no impedeix "viure d'esquena" i considera en canvi que cal parlar de convivència, ja que això fomenta el coneixement i el respecte mutu: "conviure sense conèixe's és impossible".