Tema del dia

Justícia i Pau demana transparència al nou director dels Mossos

17/06/2014 11:53h

Àudio:

El nou president de l'entitat cristiana Justícia i Pau, Eudald Vendrell, ha reclamat "transparència" al nou responsable de la policia catalana, Albert Batlle, i un tarannà més dialogant per "propiciar mediacions en situacions conflictives".

Restriccions a les presons

En la seva nova etapa, Justícia i Pau centrarà la seva activitat en el dret al treball, però matindrà les seves grans línies d'actuació, com el voluntariat a les presons. En aquest sentit, Vendrell critica que s'estan produint algunes "restriccions concretes" a la feina d'aquests treballadors. A més, assenyala la "paradoxa" de l'estat espanyol, que té una taxa de delinqüència relativament baixa, però, tot i així, "tenim més presos que d'altres països, perquè no oferim alternatives".

El CIE, "inacceptable"

Vendrell també s'ha referit als centre d'internament d'estrangers com de la Zona Franca i lamenta que "no s'acabi de resoldre" el que considera un "focus de violació de drets humans absolutament inacceptable". Al seu parer, "des de fa anys hi ha absència d'una política penitenciària que es cregui la finalitat de la reinserció, i només apartar ciutadans i deixar que es podreixin".