En xarxa «

La xarxa «

'Genis de Catalunya': José de Udaeta, el rei de les castanyoles

Udaeta

José de Udaeta rep la Creu de Sant Jordi de mans del president Pujol

José de Udaeta (Barcelona 1919 - Sant Feliu de Guíxols 2009) va ser un ballarí, coreògraf i especialista en castanyoles. De Udaeta, de família burgesa catalana, va començar Medicina i ben aviat va canviar als estudis de dansa clàssica al Gran Teatre del Liceu. La seva fama es va disparar quan el director Herbert von Karajan va comptar amb ell per incloure les castanyoles a la seva orquestra.

'Genis de Catalunya': Pepe Samitier, l'home llagosta

Josep-samitier-6

Josep Samitier

Genís Sinca repassa la biografia de Josep Samitier, jugador de futbol mític del Barça, de la dècada dels anys 30 i 40, conegut també com l'home llagosta o el mag, per les seves habilitats amb la pilota, però també molt popular per la simpatia i capacitat de relacions públiques. Samitier és un nom d'aquells cognoms que sonen a tothom, però molt pocs saben dir qui va ser exactament el personatge.

Catalunya lidera una plataforma internacional sobre recerca forestal

Enrique_doblas

Enrique Doblas

El doctor en Biologia i investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, Enrique Doblas, ens explica en què consisteix New Forests, una xarxa formada per científics del Canadà, França i Catalunya coordinada pel Centre Tecnològic Forestal, a Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès, i el CREAF, a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

"Les persones grans es poden sentir soles encara que estiguin envoltades de gent"

Gent_gran

Una simple carícia

L'experta en habilitats de comunicació personal Teresa Baró ens ajuda a aconseguir que la gent gran senti que són importants per a nosaltres. Una mirada, un somriure o una carícia a la galta poden ser tant o més efectius que mil paraules.