Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Coneguem Televisió de Girona

08/02/2016 13:54h

L’any 86 Girona comptava amb una oferta rica de premsa i ràdio, però en canvi no tenia cap televisió implicada amb la ciutat. Un buit comunicatiu que un grup de gironins de procedències diverses, majoritàriament vinculats a professions liberals, va decidir capgirar a través d’una associació cultural. És així com neix el que avui coneixem com a Televisió de Girona. Des d’aleshores i fins ara, la televisió gironina s’ha professionalitzat, s’ha consolidat amb una àmplia oferta de producció pròpia i directe i ha liderat alguns dels canvis tecnològics en l’àmbit de la comunicació local per adaptar la televisió als nous hàbits de consum. 

Poca cosa queda, doncs, d’aquella primera televisió dels anys 80 ubicada en un primer pis de la Carretera de Barcelona. Segurament, la vocació de servei i d’informació als gironins que des del primer dia ha estat marca de la casa com ho demostra el Redacció Oberta, un informatiu que la televisió, encara molt amateur, va posar en marxa un any després de néixer.

Durant aquests 30 anys de trajectòria, Televisió de Girona ha consolidat un producte informatiu i d’entreteniment de qualitat i obert a la ciutadania. Prova d’això, és el plató a peu de carrer que Televisió de Girona va fer a les noves instal•lacions del carrer Nou, al rovell de l’ou de la capital gironina.

Actualment, Televisió de Girona emet diàriament dos informatius locals i un d’àmbit comarcal amb la resta de televisions locals de la demarcació.

A més, la televisió té una oferta temàtica per cada dia de la setmana que abraça continguts tan diversos com el resum esportiu del cap de setmana, els dilluns, l’anàlisi polític i la tertúlia, a mitja setmana, o la cultura i el cinema, els dimarts i divendres.

Una programació que es complementa amb un magazín de matí que Televisió de Girona ofereix de dilluns a divendres a les 12h. A aquesta programació estable i molt consolidada, cal sumar-hi l’esforç constant i creixent de la televisió gironina per participar de manera activa en els grans esdeveniments de la ciutat: Fires, el Girona Temps de Flors, el Temporada Alta, el MIC o els premis Enderrock... per posar els exemples més destacats.

La televisió al carrer

En tots aquests grans esdeveniments de ciutat, Televisió de Girona hi és en directe amb una programació especial. I de fet, un dels reptes per als propers anys és el de seguir incrementat aquesta producció des de l’exterior.

Treure la televisió al carrer’, com li agrada dir al director de Televisió de Girona, Àlex Martí. L’adquisició recent d’una unitat mòbil i la col•laboració amb La Xarxa de Comunicació Local han permès a la televisió gironina créixer en aquest aspecte.

Un salt qualitatiu que ha permès per exemple realitzar els partits de la Copa d’Europa que l’Uni Girona ha jugat enguany a Fontajau. Televisió de Girona ha servit el senyal realitzat a la resta de televisions europees que tenen equips en aquesta competició.

Aposta per les noves tecnologies

Una altra de les apostes de Televisió de Girona són les noves tecnologies. La televisió té una web on poder veure la televisió a la carta i ha ideat una aplicació de mòbil per poder seguir tots els continguts que ofereix des dels mitjans tradicionals.

Televisió de Girona va ser la primera televisió local en oferir aquest tipus d'aplicació amb continguts en directe. I és actualment una de les poques televisions locals que compta amb una aplicació d'aquestes característiques.  

 

segueix-nos «