Diumenge 15

Setembre de 2019

La Xarxa

Mèdia

‘Famílies i escola’ arrenca temporada als mitjans locals incorporant més experts en educació

Maria Jesús Comellas, Eva Bach i Jaume Funes, entre els especialistes que aportaran opinions i consells

09/01/2015 15:38h

‘Famílies i escola’ torna a partir d’aquest dilluns 12 de gener a l’antena de televisions i ràdios locals amb una nova bateria de temes candents en l’educació actual, tant a les aules com a les llars. L’assetjament escolar, l’establiment de normes i límits, l’accés a Internet i les xarxes socials, el foment de l’autoestima i la seguretat, i les estratègies per pal·liar la timidesa o per generar entusiasme als infants són algunes de les qüestions que centren la nova temporada.

El programa manté la fórmula de combinar el testimoni de famílies d’entorns socioeconòmics diversos amb les opinions i els consells d’experts, amb la novetat que enguany s’amplia l’elenc d’especialistes que intervenen a cada capítol amb l’objectiu de composar un mosaic de visions més plural i ric.

Reconeguts professionals en el camp de la pedagogia i la psicologia com Maria Jesús Comellas, Eva Bach i Jaume Funes figuren entre la desena de veus que aporten criteris, reflexions i solucions complementàries perquè pares, mares i mestres entomin l’educació amb més seguretat i recursos. Això en el terreny de la teoria. A la pràctica, conèixer l’experiència personal de famílies de diferents perfils dóna una dimensió real i tangible de cadascun dels temes plantejats, a l’hora que convida a revisar les pròpies pautes d’actuació.


Sisena temporada


Amb ‘Famílies i escola’ televisions i ràdios locals donen presència a l’educació en les seves graelles, acomplint la voluntat d’oferir continguts de servei públic, i aborden així un àmbit social que té poc pes específic a la programació dels mitjans generalistes.

L’objectiu és proveir pares, mares i professors de pobles i ciutats de tot Catalunya d’un programa divulgatiu en l’àmbit de l’educació que atorga un paper principal a les famílies en aquesta tasca. Pel que fa al format, el llenguatge senzill, l’ús reiterat d’exemples per il·lustrar situacions i el ritme dinàmic permeten una ràpida connexió dels oients i espectadors amb els continguts plantejats.

Aquesta és la sisena temporada del programa als canals de televisió de proximitat, i la segona a les emissores locals. La d’enguany constarà de 13 capítols setmanals de 25 minuts tant en el format televisiu com en el radiofònic. Joan Carles Folia, mestre i especialista en Comunicació, conduirà, un any més, tant la versió radiofònica com la televisiva.

‘Famílies i Escola’ és una producció fruit de la col·laboració entre l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’estudis sufragats amb fons públics no universitaris de Catalunya (FAPAES) i La Xarxa, realitzada per Canal Terrassa.

segueix-nos «