Diumenge 24

Març de 2019

La Xarxa abocarà més recursos a finançar les produccions locals

L’agència de notícies XN, fins ara limitada a televisions, s’obrirà també a emissores

26/10/2012 16:17h - Actualitzat 16:20h

La Xarxa destinarà més recursos a finançar les produccions audiovisuals locals, en especial les peces informatives elaborades per ràdios i televisions de proximitat, com a mesura per garantir la sostenibilitat del sector. Aquesta línia d'actuació anirà acompanyada per l'obertura a les emissores locals de l’agència de notícies XN, fins ara limitada a televisions, una eina que permet als mitjans participants tant intercanviar peces informatives i esportives entre ells com accedir a les notícies produïdes a la redacció central de La Xarxa. La XN serà, de fet, un dels serveis que s’oferiran en el nou protocol de relació que La Xarxa ha dissenyat per a les emissores, i que suposa una extensió del ja existent per a les televisions.

Sinergies informatives amb TV3 i Catalunya Ràdio
Així ho ha explicat aquest divendres el director general de La Xarxa, Rafael de Ribot, a l'Infolocal, el fòrum de la comunicació local que en aquesta onzena edició s'ha celebrat al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona, en col·laboració amb TAC 12. Davant la presència d'una vuitantena de representants de ràdios i televisions locals, De Ribot ha explicat que els recents convenis de col·laboració signats amb TV3 i Catalunya Ràdio permetran aprofundir en l’intercanvi de peces informatives entre mitjans de comunicació públics. 
 
‘La tarda’ i ‘En joc’, un model d’espais que obren una via de finançament a les emissores
Durant la jornada també s’ha exposat una altra via de finançament per a les emissores que s’ha posat en marxa aquesta temporada i que es vol potenciar en el futur, consistent en la creació de programes basats en continguts aportats per elles. És el cas del magazín 'La tarda', que La Xarxa coprodueix amb l'emissora municipal de Sant Cugat, Cugat.cat, per a tot Catalunya (llevat de Barcelona i Girona) i que ja ha aconseguit implicar una quarantena de ràdios locals. Una participació que es remunera i que suposa una font d'ingressos complementària per a aquests mitjans.
 
Un cas semblant és el del programa esportiu ‘En joc’, coproduït entre la redacció central de La Xarxa i les emissores locals. Més de quaranta ràdios fan seguiment de partits per al programa i hi aporten reportatges i cròniques informatives, rebent a canvi una compensació econòmica.
 
La Xarxa aposta per programes multimèdia
La unificació dels serveis prestats a ràdios i televisions coincideix amb la intensificació del perfil multimèdia de La Xarxa, i que es palesa en la producció i coproducció de programes de dimensió radiofònica i televisiva. Així, als espais que des del setembre s’emeten amb un doble format (‘Catsons’ i ‘L’última troballa’) s’afegiran a partir del gener ‘La cuina de carbó’ i ‘L’observatori econòmic’.

segueix-nos «