Dimarts 26

Març de 2019

Mèdia

El 'Pica Lletres' fa 10 anys!

El concurs lingüístic de TV i ràdio ha tingut 9.000 participants en 1.500 programes i ha implicat 140.000 alumnes d'arreu de Catalunya

03/07/2018 13:12h

'Pica Lletres', el concurs destinat a fomentar un millor coneixement de la llengua catalana entre alumnes de secundària, ha arribat enguany a la desena edició. Durant una dècada s'han fet 1.500 programes on han participat directament 9.000 alumnes. El total d'alumnes implicats en el projecte, atès que els seus centres han participat en la competició, és d'uns 140.000.

Per al professorat 'Pica Lletres' resulta un sistema eficaç per ensenyar ortografia d‟una manera divertida i engrescadora. Per als alumnes la competició amb estudiants d'altres escoles és una motivació per aprofondir en el coneixement i l'ús del lèxic.

Des de 2008 s‟han fet tallers per a alumnes de secundària, des de 1r d‟ESO fins a 4t, i s‟han organitzat competicions entre instituts de la mateixa ciutat o comarca. Moltes d‟aquestes competicions han estat enregistrades i emeses per les telelevisions locals adherides a la Xarxa o altres canals de televisió com va ser Locàlia en el seu moment, i, en alguna temporada, per TV3 que en va fer un concurs presentat per Lluís Gavaldà, cantant del grup Els Pets.

També s‟ha creat una aplicació per a dispositius intel·ligents, que porta el nom del concurs, amb jocs lingüístics.

 La versió radiofònica del concurs, dirigida als alumnes de 2n d‟ESO s‟ha consolidat com una activitat que permet, a més a més, que els alumnes coneguin un mitjà com la ràdio. En la final de la competició radiofònica d'enguany ha guanyat l'Institut d'Almenar (Segrià) que es va imposar a l'Institut la Plana de Vic (Osona).

Pel que fa al concurs televisiu, enguany ha mobilitzat uns 12.000 alumnes de 3r d'ESO. La final s'emetrà aquest diumenge, 8 de juliol a les 16.30h a través de les televisions locals i de laxarxa.cat.

segueix-nos «