Dijous 24

Octubre de 2019

LA XARXA

‘Als 4 vents’, el nou magazín de les televisions locals s’estrena diumenge 28 d’abril

El programa s’emetrà en directe de 18h a 20h cada diumenge i explicarà històries de vida en diferents escenaris de Catalunya

10/04/2019 12:11h

La Xarxa

Les graelles de les televisions locals emetran un nou programa a partir de diumenge 28 d’abril. Cada setmana, ‘Als 4 vents’ recorrerà Catalunya amb l’objectiu d’explicar històries col·lectives que mereixen ser explicades. El magazín s’emetrà en directe, de 18h a 20h, des de diversos punts del territori.

En el primer programa, coneixerem com és viure en comunitat a L’Olivera, una cooperativa instal·lada a Vallbona de les Monges, a l’Urgell, on persones amb alguna discapacitat viuen i treballen juntes. També veurem altres maneres de viure en tribu.

En pròximes setmanes, l’esforç col·lectiu serà protagonista a Prat de Comte (9 de juny), a la Terra Alta. El municipi va haver d’oferir habitatge a preu assequible i feina per atraure nous habitants.

Coincidint amb l’efemèride dels 80 anys de la fi de la Guerra Civil, escoltarem històries d’exili des de Camprodon (30 de juny), al Ripollès. I des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, el CECAT de Reus (5 de maig), dedicarem temps a persones que mai participaran en cap superproducció de Hollywood, però són herois i heroïnes anònims que han salvat vides.

Les històries, des de diversos punts de vista

Les entrevistes serviran per aprofundir en la història principal de cada programa, que quedarà complementada amb reportatges, connexions en directe al territori i l’opinió de la gent del carrer.

‘Als 4 vents’ també aproparà les activitats culturals i lúdiques que se celebren a l’hora d’emissió en diferents punts del país a ‘Què fem diumenge a la tarda?’. Visibilitzarem figures femenines a ‘Dones a recordar’, i visitarem els clubs de lectura d’arreu per recomanar novetats i clàssics a ‘4 línies’. L’apunt gastronòmic l’aportarà el xef Pep Cullell (Restaurant Can Xabanet), que detallarà la història d’un plat vinculat al municipi que visitarem, amb l’ajuda d’Arnau Vila (Banyoles Televisió).

Un projecte de La Xarxa i una trentena de televisions locals

‘Als 4 vents’ és un projecte obert, amb un equip coral comandat per les periodistes Ruth Gumbau, directora i presentadora del magazín, i Eva Corbacho, productora executiva. L’espai integrarà professionals de La Xarxa i les televisions locals.

El programa es podrà seguir en directe cada diumenge de 18h a 20h per una trentena de televisions locals adherides a La Xarxa i per ‘streaming’ a www.laxarxa.cat

Els canals que l’emetran són: Balaguer TV, Banyoles TV, Canal 10 Empordà, Canal 21 EbreCanal Blau, Canal Reus TV, Canal Taronja Anoia, Canal Taronja Central, Canal Terrassa, Canal Terres de l’Ebre, El 9 TV, Empordà TV, ETV, Lleida TV, Mataró Televisió, Mollerussa TV, Nord TV, Penedès TV, Pirineus TV, TAC12, Tàrrega TV, Televisió de Badalona, TV Girona, Televisió del Berguedà, TV Costa Brava, TV Vandellòs, Televisió del Ripollès, TV10 Sant Esteve, Vallès Visió i VOTV.

L’activitat del magazín també es podrà seguir a través del web https://www.alacarta.cat/als4vents. I a les xarxes socials, des del perfils @als4ventstv a Twitter i Facebook i @als4vents a Instagram.

segueix-nos «