Diumenge 26

Maig de 2019

La Xarxa

Mèdia

Aran TV estrena la nova temporada del 'Pica Lletres'

El concurs lingüístic mobilitza enguany 12 mil alumnes a tot Catalunya

30/03/2015 11:52h

Aran TV estrena aquest dilluns la nova temporada del concurs lingüístic 'Pica Lletres', que enguany mobilitza 12 mil alumnes de Secundària i més de 200 centres educatius de tot Catalunya. Des d'avui i fins divendres es podran seguir les evolucions dels 24 alumnes de 3r d'ESO de l'Institut d'Aran que participen en aquesta fase eliminatòria i d'on sortirà un guanyador que el proper mes de juny participarà en la Gran Final Nacional que coprodueixen La Xarxa i Televisió de Catalunya. El concurs s'emet cada dia a les 14h i es pot tornar a veure en redifusió a les 19.30h.

Una proposta amb una gran acceptació

'Pica Lletres' arriba a la setena temporada com una proposta consolidada que gaudeix d'una gran acceptació entre la comunitat educativa, ja que incentiva l'aprenentatge ortogràfic a partir del joc. Pel que fa als mitjans locals, el concurs ha esdevingut una proposta inamovible de les graelles televisives.

Els cinc programes d'Aran TV s'han enregistrat a la Sala Era Audiovisuau de Viella. Els estudiants han comptat amb el suport d'una seixantena de professors i companys de classe que no s'han volgut predre l'emoció d'un concurs conduït per Manu Moga.

Més de mil concursants directes

Enguany s'han enregistrat 210 programes de televisió. A cada espai, de 25 minuts de durada, els estudiants de 3r d'ESO han de superar diferents proves. La principal és el lletreig de paraules però també se’ls proposa resoldre embarbussaments, detectar barbarismes i relacionar paraules amb la seva definició.

En total, si se suma també la versió radiofònica del concurs, són més de mil participants directes que posen a prova el seu coneixement del català.

Emissió per televisió

Tot i que el concurs s'enregistra i s'emet als canals locals, la Gran Final Nacional compta amb el suport de Televisió de Catalunya. Així, en coproducció amb La Xarxa, el programa que enfrontarà els 17 guanyadors de les eliminatòries territorials, es gravarà a principis de juny al Teatre de la Passió d'Esparreguera, i s'emetrà coincidint amb la finalització del curs escolar.

Les 19 televisions que enguany emetran el programa són VOTV, m1tv, EL 9 TV, Canal Blau TV, Canal Terrassa, TV Sant Cugat, Cugat.cat, Canal Reus TV, Canal Terres de l’Ebre, TAC 12, Olot Televisió, TV Ripollès, TV Girona, Lleida TV, Aran TV, Pirineus TV, Canal Taronja  Central, TV Costa Brava i Penedès TV.

'Pica Lletres' és un programa de La Xarxa produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida.

segueix-nos «