Dijous 13

Desembre de 2018

La Xarxa

Mèdia

‘1món.cat’, aquest diumenge des de la Festa de la Clotxa de la Palma d’Ebre

El programa es podrà veure en directe per  tot Catalunya a través de les televisions locals

04/03/2016 08:49h

El programa ‘1món.cat’, en antena a les televisions locals, té aquest diumenge una cita amb la gastronomia. Així, es desplaçarà fins al petit municipi de la Palma d’Ebre per viure en directe la Festa de la Clotxa, un plat cuinat amb verdura escalivada i arengada que rememora els orígens pagesos de la comarca de la Ribera d’Ebre. Gràcies a Canal Terres de l’Ebre i La Xarxa, el programa mostrarà a tot Catalunya com es prepara aquest àpat i quines activitats complementen la seva degustació. Des de la plaça Catalunya, Tere Giné i Pere Puig entrevistaran els promotors de la festa i de passada ens aproparan al patrimoni cultural d’aquestes terres.

El president de l’Associació de Restauradors de La Ribera d’Ebre, Joan Casanova, ens explicarà com s’elabora la clotxa. També coneixerem els atractius que aquesta jornada gastronòmica ofereix als visitants amb Mònica Sabaté, tècnica de Turisme del Consell Comarcal.  

No hi faltarà dansa i música en directe. El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre ens explicarà la tasca de recuperació de la jota, una dansa popular que veurem ballar per part de l'Associació Lo Fardell Patxetí, amb l’acompanyament de la Banda de Música de Benissanet. El colofó el posarà l’actuació del grup de ska rural Xeic!.  

I de la Palma d’Ebre a Ullastrell, al Vallès Occidental, on s’estarà celebrant la Festa de la Serralavella, al voltant de la Vella Quaresma. Canal Terrassa ens n’aproparà tots els detalls.  

Els municipis, 100% protagonistes

‘1món.cat’ viatja pel país els caps de setmana per viure 'in situ' les festes i actes culturals que celebren els municipis. Amb un to fresc i desenfadat, el programa també revela històries poc conegudes d’indrets catalans, aficions curioses i plats típics, entre moltes altres propostes. 

Emissió a tot Catalunya a través de les televisions locals

El programa és una producció de La Xarxa en col·laboració amb els canals locals. Cada capítol el presenta Pere Puig i el o la periodista de la televisió local amfitriona. Pel que fa a l'emissió, es pot veure els dissabtes i els diumenges en directe de 16h a 18h per una trentena de televisions locals.

segueix-nos «