Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Mèdia

'1món.cat' s'endinsa a la Casa Museu Duran i Sanpere de Cervera, una de les Cases Icòniques de Catalunya

Diumenge, de 16h a 18h a la teva tele local i al canal 159 de Movistar+

02/02/2018 09:00h

Aquest diumenge a '1món.cat' descobrim la iniciativa Cases Icòniques de Catalunya que reuneix edificis històrics residencials vinculats al geni creatiu o artístic del país. És una manera de donar visibilitat al patrimoni, com per exemple la Casa Duran i Sanpere, de Cervera, des d'on farem el programa de 16h a 18h de la tarda. Laura Alcalde i Joan Cama ens explicaran els detalls d'aquest edifici per on passaran també personalitats del món social, cultural i esportiu de la Segarra. Acompanya'ns i sintonitza la teva televisió local o el canal 159 de Movistar+.

Coneixerem aquest espai amb Carme Bergés, directora del Museu Comarcal de Cervera, que ens descriurà les estances d'aquest edifici del segle XIX, així com la història del seu propietari, l'arqueòleg, historiador i arxiver Agusti Duran i Sanpere. De tot l'estil i el mobiliari que l'integra ens en parlarà Mònica Piera, presidenta de l'Associació per a l'Estudi del Moble. Ens acompanyaran també l'actor Jaume Carbonell i Alba Bosc, de l'equip de producció Oberon Cinematogràfica, que ens explicaran els rodatges que s'han fet en aquest edifici, entre ells la minisèrie 'Vida Privada', de la directora Sílvia Munt.

Durant el programa visitarem també altres edificis inclosos en aquesta iniciativa, Cases Icòniques de Catalunya, com són el Museu Pau Casals del Vendrell i Món Sant Benet, al Bages.

A més coneixerem com es prepara 'La Passió Medieval de Cervera', entrevistarem la jugadora de bàsquet cerverina Verònica Torra, que participarà als Special Olympics a Abu Dhabi i el cantant El Petit de Cal Eril ens visitarà per presentar-nos el seu darrer treball.

I connectarem en directe amb Palamós, on aquest diumenge escullen el rei i la reina del Carnaval infantil amb TV Costa Brava.

Emissió a les TV locals i Movistar+

Aquest programa és una producció de La Xarxa en col·laboració amb Lleida TV. Cada capítol el presenta Laura Alcalde i el o la periodista de la televisió local amfitriona. Pel que fa a l'emissió, es pot veure els dissabtes i els diumenges a la tarda per una trentena de televisions locals i el canal 159 de Movistar+. Per xarxes socials, el podeu seguir a Twitter i Facebook amb el perfil @1mon.cat.

segueix-nos «