Dissabte 17

Novembre de 2018

La Xarxa

Mèdia

'1món.cat' s'endinsa a les mines de carbó de Cercs

Diumenge, de 16h a 18h a la teva tele local i al canal 159 de Movistar+

05/12/2017 13:00h

Aquest diumenge reviurem l'activitat minera al Berguedà des de la mina de carbó de Cercs. Dalt d'un petit ferrocarril miner Laura Alcalde i Èric Calderer s'endinsaran a l'interior de la Mina Sant Romà i ens explicaran com s'hi treballava, en conversa amb dos miners de la zona. Visitarem també un dels habitatges de la colònia minera i els altres espais del Museu de les Mines de Cercs. Si ens vols acompanyar sintonitza a partir de les 16h la teva televisió local o el canal 159 de Movistar+.

Els miners Josep Vilalta i Josep Oriola ens explicaran com era la seva feina i com es vivia a les diferents colònies que es van crear al voltant de la mina. Passejarem per un antic habitatge i un dels espais més concorreguts: el hogar del minero, amb la directora del Museu de les Mines de Cercs, Alba Boixader. A més, acompanyarem els patges reials que aquest diumenge venen a inspeccionar la mina per saber si podran disposar del carbó necessari per a la nit de Reis. També entrevistarem l'escriptora Núria Alàs, que acaba de rebre el premi Santa Bàrbara de la Vila de Cercs en homenatge a la lluita minera de fa 40 anys per reivindicar millores en les condicions de treball a la mina.

A més, ens endinsarem en les tradicions berguedanes com la Festa de la Fia Faia de Bagà, tastarem la cuina del restaurant Estany Clar de Cercs, amb estrella Michelin, i els torrons berguedans de Sherbet.

Durant el programa també connectarem en directe amb el Mercat Medieval de Vic, amb els companys d'El9tv i anirem a Tàrrega, per conèixer com es desenvolupa la Fira d'artistes i activitats tradicionals, amb Tàrrega TV.

segueix-nos «