Diumenge 26

Maig de 2019

La Xarxa

Mèdia

'1món.cat' visita el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova

Dissabte de 16h a 18h a la teva tele local i el canal 159 de Movistar+

07/06/2018 09:00h

Aquest dissabte a '1món.cat' visitem el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, a la Ribera d'Ebre, un espai ubicat a les antigues instal·lacions ferroviàries d'aquesta localitat, que va ser un dels dipòsits de locomotores de vapor més importants de tot l'Estat. Els periodistes Laura Alcalde i Roger Font es passejaran per l'hangar de trens i ens ensenyaran algunes de les màquines que s'hi conserven. Si t'apassiona el món dels trens, no et perdis el programa i sintonitza de 16h a 18h la teva tele local o el canal 159 de Movistar+.

Amb Jordi Sasplugues, president de l'Associació Preservació Patrimoni Ferroviari Industrial-Amics del Ferrocarril de Móra la Nova i Tomàs Claramunt i Joan Guirao, dos voluntaris de l'entitat, coneixerem tot el patrimoni ferroviari del Museu.

Conversarem també amb antics treballadors d'aquestes instal·lacions, que van arribar a donar feina a més d'un miler de persones. També ens visitaran dos escriptors de la comarca, Andreu Carranza i Miquel Esteve, amb qui d'entre altres, parlarem de la temàtica ferroviària en el món de la literatura.

A més a més ens visitarà la directora de l'Escola Municipal d'Art i Disseny Móra la Nova i alguns dels seus alumnes ens faran una demostració en directe.

Durant el programa serem també a la Fira del conte Explica'm, de Sant Feliu de Guíxols, amb TV Costa Brava. I anirem també cap a la Selva, amb TV de Girona: serem a la Granja Mas Bes, a Salitja, per veure una de les activitats incloses en la iniciativa Benvinguts a pagès, que vol apropar el món de l'agricultura i la ramaderia de proximitat i que es fa en diferents explotacions d'arreu de Catalunya.

Emissió a les TV locals i Movistar+

Aquest programa és una producció de La Xarxa en col·laboració amb Canal Terres de l'Ebre. Cada capítol el presenta Laura Alcalde i el o la periodista de la televisió local amfitriona. Pel que fa a l'emissió, es pot veure els dissabtes i els diumenges a la tarda per una trentena de televisions locals i el canal 159 de Movistar+. Per xarxes socials, el podeu seguir a Twitter, Facebook i Instagram amb el perfil @1mon.cat.

segueix-nos «