Dimarts 19

Juny de 2018

La Xarxa

Mèdia

2016, l'any amb rècord de castells a la televisió

07/12/2016 08:22h

El món casteller tanca el 2016 amb un balanç històric, no només per haver aconseguit coronar construccions de màxima dificultat, sinó per haver-se fet un lloc indiscutible a la televisió. Gràcies a La Xarxa i als canals de proximitat, els castells han tingut una presència constant a les televisions locals d'arreu del país i també a Movistar+ (dial 159), amb la retransmissió íntegra i en directe de fins a 19 diades, a més de les tres jornades del Concurs de Castells de Tarragona, que s'ha consagrat com l'espectacle casteller més important del món. Les nostres càmeres no s'han perdut cap de les cites imprescindibles del calendari, com Sant Joan a Valls, les Santes a Mataró, Santa Úrsula a Valls o Sant Fèlix a Vilafranca.

Les xifres són rotundes. Des de l'inici de la temporada, al juny, s'han ofert més de 100 hores de televisió en directe dedicades als castells, durant les quals s'ha pogut veure actuar fins a 46 colles en 18 de les millors jornades de l'any. Des de casa, els espectadors han pogut vibrar veient els millors castells: tots els 4 de 10 i els 3 de 10 amb folre i manilles, així com els 4 de 9 i els 2 de 8 sense folre. Aquesta aposta ha trobat una resposta aclaparadora en l'audiència, amb una mitjana de 250.000 espectadors per diada.

El seguiment del directe per xarxes també ha aconseguit molt bons resultats. Així, el compte casteller de La Xarxa a Twitter, @castellsenxarxa, ha superat els 8.000 seguidors i s'ha convertit en tot un referent de l'activitat castellera. Més enllà de les retransmissions en directe, la cobertura s'ha completat cada setmana amb l'informatiu 'Dosos amunt!', que al llarg de 24 edicions ens ha apropat l'actualitat del món casteller.

Per brodar aquest final de temporada, La Xarxa treballa en la producció d'un documental que maridarà els castells amb una altra gran marca del país a nivell internacional: la gastronomia. Un treball que s'estrenarà el 28 de gener, coincidint amb la retransmissió de l'onzena edició de 'La Nit dels Castells' des de Valls.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «