Dijous 17

Octubre de 2019

'Batalletes' de RTVCardedeu fa cent programes

L'espai recupera l’arxiu històric d’imatges de la primera televisió local de l’Estat

26/05/2014 21:10h

El programa 'Batalletes' de RTVCardedeu, al Valles Oriental, ha arribat aquesta setmana a les cent edicions després de començar les emissions el gener del 2012. Així, aquest dilluns ha emès un programa especial per rememorar com va celebrar la primera televisió local de l’Estat la seva primera emissió número cent, el 1985, i la númeromil, el 1997, així com un resum de la celebració dels 25 anys de RTVCardedeu amb la visita especial del llavors president de la Generalitat, Pasqual Maragall. 

L'arxiu d'imatges de la primera tele local catalana, a Internet
En els darrers dos anys el programa ha permès posar a disposició a Internet per primera vegada l’arxiu històric de la primera televisió local catalana, amb programes que han superat les 12 mil reproduccions com la del polèmic concert de Sopa de Cabra el 1991 a Cardedeu o una entrevista a l’actriu Penélope Cruz del 1992.

Un altre dels programes va permetre recuperar les imatges inèdites del concert que La Crida a la Solidaritat va organitzar al Camp Nou el juny de 1981 i que només havia enregistrat RTVCardedeu.

A més, el programa, durant 13 capítols, el 2013 va tenir la seva continuïtat a la resta de televisions locals de Catalunya a través de La Xarxa, on també es va implantar el format per recuperar imatges d’arxiu d’altres emissores de proximitat.

'Batalletes' recupera setmanalment algun dels episodis més importants que s'han viscut a Cardedeu però també entrevistes a personatges de renom que al llarg dels primers anys de la liberalització del panorama televisiu català van donar suport a aquest mitjà local, una entitat sense ànim de lucre gestionada per col·laboradors.

El programa s'emet cada dilluns a partir de les 22.30h a RTVCardedeu i també es pot seguir a Internet, a través del canal del Youtube de l'emissora local. També es pot seguir a @batalletes. 

segueix-nos «