Diumenge 17

Febrer de 2019

Mèdia

La màgia del Carnaval de Platja d'Aro, en directe a 'Ben trobats'

Dijous, de 10h a 12h a les televisions locals i Movistar+ (159)

07/02/2018 08:16h

Aquest dijous s’obre la veda al Carnaval i ‘Ben trobats’ en vol atrapar tota la màgia des d’un dels municipis catalans on la festa està més arrelada: Platja d’Aro, a la comarca del Baix Empordà, que presumeix d’una de les rues de comparses més lluïdes del país. A partir de les 10h i fins a les 12h, el programa que capitaneja Clara Tena ens explicarà, amb el suport de TV Costa Brava, què fa que Platja d’Aro visqui la tradició carnavalesca amb tanta intensitat. Ho farà des de l’avinguda de s'Agaró un dels punts neuràlgics de la gran desfilada de comparses que dissabte travessarà la localitat davant l’atenta mirada de milers de visitants.

Al llarg de dues hores coneixerem els actes més emblemàtics del carnaval platjarenc, com el pregó (previst per al mateix dijous a les 13h) i el canvi d’atributs entre el rei i la reina Carnestoltes de l’any passat i els d’enguany.

També podrem assistir a la desfilada d’algunes de les carrosses que participaran a la rua de dissabte. A més, sabrem com viuen aquests dies de disbauxa alguns dels seus protagonistes, com la colla els Pipas, la més veterana del municipi, i el Sevillano, un personatge característic de la rua de dissabte que cada any es vesteix amb disfresses que recorden els carnavals de les Illes Canàries. Al seu torn, l’historiador Josep Dalmau rememorarà els 41 anys d’història d’una de les festes més populars de la Costa Brava. Joana Valent, de TV Costa Brava, copsarà l’ambient de celebració al carrer i els darrers preparatius de les colles.

I això no és tot. Com cada dijous, hi haurà tertúlia del cor, amb Laura Segur (Televisió del Ripollès) i els col·laboradors habituals. Plegats repassaran alguns dels famosos que han estiuejat a Platja d’Aro. A la secció ‘Foc Creuat’, Oriol Carreras (Canal Terrassa) enfrontarà als fogons dos restaurants locals, que hauran de cuinar receptes típiques de Dijous Gras.

Un aparador al teu món

‘Ben trobats’ cuina de dilluns a divendres un menú salpebrat amb històries de vida curioses, consells per millorar hàbits de vida, darreres tendències en moda, crònica negra i una llarga llista de receptes per portar a taula els productes de la nostra terra. Diàriament, a més, connecta amb punts del territori i copsa les opinions sobre temes d'actualitat amb les televisions de proximitat. També fa d’aparador de promeses musicals i dels espectacles amb més projecció. Tot això, gràcies a qui fa possible el programa, La Xarxa, en col·laboració amb els canals de proximitat.

El programa es pot veure en directe a les televisions locals, el canal 159 de Movistar+ i laxarxa.cat.

segueix-nos «