Dimecres 21

Agost de 2019

Canal Blau TV

Canal Blau torna a apostar per la cultura tradicional catalana

'Gaudeix la festa' enceta l'any, a les televisions locals, amb nova programació

17/01/2019 13:13h

La Xarxa

El cicle festiu de l’any és el protagonista de ‘Gaudeix la festa’ que fa més de 380 capítols que apropa, amb un segell propi, la cultura popular tradicional. Presentat i dirigit per Joan Ignasi Gómez, el programa es basa en la difusió i la pedagogia sobre la cultura popular tradicional, abraçant tots els seus vessants, des del cant d'arrel catalana, els esbarts i grups de dansa fins als diables o la imatgeria, sempre dins del ritual festiu. A més, el programa ha estat punt de trobada i reflexió de molts experts sobre el patrimoni immaterial festiu català.

Durant la seva trajectòria, 'Gaudeix la festa' ha viatjat a Itàlia, Anglaterra, França i la República Txeca per fer arribar les mostres de cultura catalana a l’exterior, com els aplecs internacionals d’Adifolk. A més, també s’ha fet ressò d’altres tradicions i festes del territori de parla catalana que tenen un lligam amb algunes que se celebren aquí, al País Valencià i a les illes Balears. Una suma d’esforços per a un programa únic.

On es pot veure 'Gaudeix la festa'

El programa és una producció de Canal Blau TV amb la col·laboració de La Xarxa de Comunicació Local. També rep el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat de Catalunya i també de l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona. A més, durant la seva trajectòria, ha comptat amb diferents col·laboracions d’altres institucions, museus i entitats. Per veure quines televisions emetran el programa cliqueu aquí.

segueix-nos «