Dimarts 19

Juny de 2018

La Xarxa

Mèdia

Castells, esports i els continguts singulars de proximitat, el més vist a les televisions locals

La Xarxa presenta al MAC els resultats del primer any de funcionament de la plataforma de medició de les televisons locals

14/06/2017 10:58h

La televisió local té audiència i genera fidelitat amb continguts que aposten per l’especificitat territorial i d’altres que tenen de per si una massa sòlida de seguidors, com les retransmissions castelleres i esportives. Aquesta és una de les conclusions del primer any de funcionament de la plataforma de medició del comportament d'audiències dels canals de proximitat posada en marxa per La Xarxa amb l’empresa Konodrac.

Les dades, recollides en els darrers nou mesos a través de les televisions connectades, s’han presentat aquest dimecres al MAC i revelen aspectes tant quantitatius com qualitatius d’aquest consum televisiu ‘crossmedia’, que creua els resultats de l’audiència de TDT amb les de ’streaming’ i també amb la interacció sobre els continguts que fan els espectadors a través de les xarxes socials.

El sistema de medició monitoritza més de 483.000 aparells de televisió connectada, pràcticament tots els que hi ha a Catalunya d'aquesta tipologia, i ha posat sobre la taula que de mitjana hi ha 40.000 dispositius que es connecten diàriament a una televisió local i que totes en conjunt tenen un 21% de 'fans', és a dir, d'espectadors que la veuen durant més de 30 minuts.

I la pregunta estrella: quins continguts són els que enganxen més el públic? Els que tenen una singularitat local però també aquells amb un gruix de seguidors prou incondicionals, com els castells, els esports de proximitat i la Missa de Montserrat.

Un cas paradigmàtic d'èxit d'audiència és el que va obtenir la retransmissió de la segona jornada del passat Concurs de Castells de Tarragona, que aconseguir gairebé 600.000 espectadors i es van captar més de 200.000 tuits, segons ha explicat Jordi Gilabert, CEO de Konodrac. 

Miquel Herrada, responsable de Digital Mèdia de La Xarxa, ha remarcat que el sistema de medició suposa un important pas endavant per al sector en "fiabilitat i transparència" i que aquestes dades ajudaran els responsables de les televisions a prendre decisions i a plantejar futures explotacions en l'àmbit comercial o de posicionament.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «