Dimarts 16

Juliol de 2019

Centelles-PLC, guardonat amb l'Innova de noves tecnologies

28/01/2006 01:10h

El passat mes de juny, l’Ajuntament de Centelles (Osona) va posar en marxa un projecte pilot per tal que els seus ciutadans puguin accedir a Internet a través de la xarxa elèctrica. Ara, aquesta experiència pionera, anomenada Centelles-PLC, ha obtingut un important reconeixement: el premi Innova a la millor iniciativa comunicativa en el camp de les noves tecnologies (l’antic premi La Malla). De la seva banda, l'Ajuntament de Granollers s'ha endut el premi Innova en la categoria de millor web municipal. Els guardons s’han lliurat aquest divendres a la nit en el marc de la Festa dels Premis de la Comunicació Local que organitza la Diputació de Barcelona per reconèixer les millors iniciatives comunicatives locals, en les categories de ràdio, televisió, premsa escrita i Internet. Centelles-PLC és una prova pilot per fer arribar Internet a través d’una xarxa de distribució elèctrica de propietat municipal. És una tecnologia que es coneix amb el nom de PLC (les sigles en anglès de Power Line Communications) i que pot convertir-se en una alternativa viable per fer arribar els serveis de banda ampla a llocs de difícil accés.

Centelles és, de moment, l’únic municipi espanyol amb una xarxa de distribució elèctrica de titularitat municipal que té en marxa una prova com aquesta. La Diputació de Barcelona ha volgut premiar aquesta innovació amb, com no podria ser d’una altra manera, el Premi Innova a la millor iniciativa comunicativa en el camp de les noves tecnologies, dotat amb 5.000 euros.

Els altres premis

La Festa de la Comunicació Local de la Diputació de Barcelona s’ha celebrat aquest divendres al vespre al Museu Marítim de Barcelona i han assistit unes 700 persones. Aquesta festa, que enguany ha arribat a la seva 25a edició, serveix per reconèixer la tasca comunicativa dels mitjans locals catalans.

En aquesta edició, a més de Centelles-PLC, han estat guardonats l’Ajuntament de Granollers, que ha rebut el premi Innova en la categoria de Millor web municipal; l’Ajuntament de Viladecans, amb el premi Arrel al Millor butlletí municipal per la traducció al Braille de la Revista de Viladecans; el diari Contrapunt de Mollet del Vallès, amb el premi Tasis-Torrent a la millor iniciativa periodística; i el Recull d’articles sobre l’assassinat de Josep Maria Isanta a La Patum del diari Regió 7, amb el premi Tasis-Torrent al millor treball periodístic.

En les categories de ràdio i televisió, els guardonats han estat Dones a l’ona de Ràdio Pineda, amb el Premi Rosalia Rovira al millor programa informatiu i divulgatiu; Programa de radioteatre de Ràdio Molins de Rei, amb el Premi Rosalia Rovira al millor programa d’entreteniment; Jurats de Canal Nord de Figueres, amb el Premi Miramar al millor programa informatiu; i 75 anys de la Penya, de TV de Badalona, amb el Miramar al millor programa d’entreteniment. Finalment, el Premi d’Honor ha estat atorgat a l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), que enguany també celebra el seu 25è aniversari.

GUANYADORS
TASIS TORRENT
de premsa local i comarcal

Millor iniciativa periodística o empresarial
Diari Contrapunt, de Mollet del Vallès
 Dotat amb 10.000 euros.

Millor treball periodístic
Recull d’articles sobre l’assassinat de Josep Maria Isanta a La Patum, publicat pel diari Regió 7. Dotat amb 6.000 euros.

ROSALIA ROVIRA
d'emissores municipals
Millor programa informatiu o de divulgació
Dones a l’ona, de Ràdio Pineda. Dotat amb 8.000 euros
Millor programa d'entreteniment, ficció o magazín
Programa de radioteatre, de Ràdio Molins de Rei. Dotat amb 8.000 euros.
MIRAMAR
de televisions locals
Millor programa informatiu o divulgatiu de producció pròpia
Jurats de Canal Nord de Figueres. Dotat amb 8.000 euros.
Millor programa d'entreteniment, ficció o magazín
75 anys de la Penya, de TV de Badalona. Dotat amb 8.000 euros.
ARREL
Millor butlletí municipal
Revista de Viladecans, de l'Ajuntament de Viladecans, per l’edició en Braille d’aquesta publicació. Dotat amb 6.000 euros.
INNOVA
de noves tecnologies
Millor web informatiu
Web de l’Ajuntament de  Granollers. Dotat amb 5.000 euros.
Millor iniciativa comunicativa en el camp de les noves tecnologies
Ajuntament de Centelles, pel seu projecte d’establir una xarxa de serveis de telecomunicacions (Centelles-PLC). Dotat amb 5.000 euros.
PREMI D'HONOR
Associació Catalana de la Premsa Comarcal

segueix-nos «