Dimarts 17

Setembre de 2019

City TV serà aviat Td8

07/02/2006 09:00h

El proper 27 de febrer, City TV es convertirà en Td8. La cadena del Grup Godó patirà una gran transformació i canviarà de nom i logotip per tal d’adaptar-se als nous temps, en els quals la cadena s'haurà d’afrontar a dos grans reptes. El primer, l’arribada imminent de la Televisió Digital Terrestre (TDT); el segon, la transició per ser una cadena d’àmbit autonòmic i arribar a tots els racons de Catalunya. El futur es presenta mogudet per a City TV. I és que, amb l'arribada de la TDT la cadena podrà emetre a tot Catalunya i, per tant, serà, juntament amb Televisió de Catalunya, l’única emissora d’àmbit autonòmic català. A més, s'haurà de fer càrrec d'un múltiplex complet (quatre canals de televisió).

Davant aquest panorama, l’emissora ha decidit fer alguns canvis. El primer, de nom, de tal manera que passarà de ser City TV (que feia referència a la ciutat city de Barcelona) a dir-se Td8. Per què aquest nom? Doncs, segons ha informat el Grup Godó, s’ha triat per la T de televisió, la d de digital i el 8 perquè aquest és el número que vol ocupar als comandaments a distància de les llars catalanes.

També hi haurà canvis de programació, encara que es mantindran els espais estrella de la cadena com ara l’Aruscitys, el Dilluns, Clapés o el Zapping de zapping. A més, se seguiran combinant els espais de producció pròpia amb l’emissió de sèries i cinema de qualitat.

Una mica d’història

City TV va néixer l’any 2001 a Barcelona ciutat amb l’objectiu de ser una cadena de televisió “urbana, propera, participativa i innovadora”. Mica en mica, es va anar estenent pels municipis de l’àrea metropolitana i, posteriorment, a diferents poblacions de la província. El gran salt, però, el va fer el juny de 2004, quan City TV va començar a veure’s, també, a Tarragona, Lleida i Girona.

Actualment, la cadena té una cobertura potencial de cinc milions d’espectadors i una molt bona acollida. De fet, segons les darreres dades d’audiència de TN Sofres, City TV ha aconseguit durant el mes de gener una quota de pantalla del 5,2% a Barcelona ciutat, superant així el Canal 33, La 2 i Cuatro.

L'expansió, però, no ha acabat aquí. Amb l’arribada de la TDT, City TV s’enfronta a un nou repte encara molt més important: la Generalitat li va adjudicar, per concurs, l’explotació d’un multiplex (quatre canals) en la nova tecnologia i, a sobre, amb cobertura autonòmica. L'oferta de City TV en digital, segons resa a les clàusules del concurs, serà: un canal generalista (Td8), un canal infantil (Parc), un canal musical per a públic jove (Black) i un canal cultural (Vida).

Localia i Barcelona TV també volen el 8

A City TV li ha sortit competència per ocupar el 8 al comandament a distància. És Localia, la cadena de Prisa, que també ha decidit incloure al seu logotip el número 8. A més, Barcelona TV també es disputa aquest lloc a la capital catalana i, en el conjunt de Catalunya, la Sexta, que començarà a emetre a l'abril, també n'és candidata.

I és que a la majoria de llars catalanes l'1 és per a la Primera; el 2 per a La 2; el 3 per a TV3; el 4 per al C33; el 5 per a Telecinco; el sis per a Antena 3; el 7 per a Cuatro i... el 8?

segueix-nos «