Dijous 17

Octubre de 2019

Comercials d'una vintena de mitjans locals intercanvien experiències

Curs 'Anem a vendre' impartit per la Cambra de Comerç de Barcelona

04/06/2014 16:57h

La planificació comercial i la motivació d'equips de vendes han estat els temes centrals de la darrera sessió del curs Anem a vendre organitzat per La Xarxa i impartit per la Cambra de Comerç de Barcelona. La construcció d'una agenda rendible ha estat un dels aspectes en els quals s'ha posat més ènfasi. Per a confeccionar-les cal recordar l'objectiu comercial, verificar l'alineació de l'equip i concretar i concentrar-se en les accions rendibles. Les agendes rendibles s'han de sotmetre a debat i consens en els equips.

La motivació, una funció d' equip

La formadora del curs ha estat Encarna Medina, col·laboradora de la Cambra de comerç. Medina ha dedicat la segona part a la motivació d'equips i ha explicat que la motivació no és una funció exclussiva del director sino que és un dret i una obligació de totes les persones de l'equip. 


Les claus per aconseguir-la són: impregnar l'ambient d'energia, oferir la teva ajuda, felicitar a la gent per les fites aconseguides i convidar tothom i implicar-los en el procés comercial. Una vintena de persones d'equips directius i comercials de ràdios i televisions locals han participat en la sessió que ha acabat amb un interessant intercanvi d'experiències entre ells.

segueix-nos «