Dilluns 26

Agost de 2019

LA XARXA

LA XARXA

“Cometre errors és la millor estratègia per aprendre”, Mara Dierssen a ‘The Weekly Mag’

El programa es pot veure dissabte de 16h a 18h a la teva televisió local

18/03/2019 09:05h

LA XARXA

Sovint sentim a dir que el cervell és l’òrgan més misteriós del nostre cos, però, com funciona? Fins a quin punt el món que ens envolta modifica el nostre cervell? Sembla que el fet de cometre errors és la millor manera d’aprendre i arribar a ser competents… Intentarem resoldre aquestes i altres qüestions amb la neurobiòloga Mara Dierssen, al capdavant del Programa de Neurobiologia Cel·lular del Centre de Regulació Genòmica, a Barcelona.

També coneixerem l’atleta Ander Mirambell, tres cops olímpic, que va començar a practicar skeleton quan aquest esport, a l’Estat espanyol, ni tan sols existia. És el ‘Portrait’ d’un esportista que llisca pel gel a més de 140 quilòmetres per hora i que ha participat en onze campionats del món.

Amb els ‘E-Speakers’ anirem fins a l’oest d’Àfrica, cap a un país que té aproximadament la mateixa mida que el Regne Unit i on l’anglès també és llengua oficial. Descobrirem Ghana i les seves platges, la sabana i les àrees urbanes.

I als nostres concursants del ‘Guess What’, Patricia Escalona i Màrius Serra, aquesta setmana Sergi Cervera els demanarà que siguin tan incompetents com sigui possible, és a dir, que siguin experts cometent errades. I com sempre, el Màrius ens portarà un nou ‘Guess Word’.

També anirem cap a Tarragona, en aquest cas amb la periodista danesa Helle Kettner, que després de viure-hi 14 anys, ens farà de guia en un ‘Home from Home’ per la part baixa d’aquesta magnífica ciutat romana.

I d’una ciutat a una altra, perquè Marc Broderick visitarà els voltants de la Sagrada Família, a Barcelona, per descobrir en què som més incompetents els catalans, i al ‘Here and There’ amb Matthew Tree ho compararan amb les incompetències dels anglosaxons.

El moment musical del programa ens l’oferirà Marga M’Bande, catalana d’arrels guineanes que, tot i acostar-se a la música negra, trenca amb tots els estils i canta en la llengua de l’ètnia kombe, en anglès, castellà i català. Juntament amb els músics Shola al baix, JordiAnxoveta Sanz a la percussió i Albert Casanova a la guitarra elèctrica, interpretarà el tema ‘Hurt no one’.

Una finestra a l'anglès en l'audiovisual català

'The Weekly Mag' és una aposta de La Xarxa de Comunicació Local per obrir una finestra a l'aprenentatge de l'anglès en l'audiovisual català amb un producte atractiu i de qualitat que serveixi també com a recurs didàctic per a escoles i centres de formació. Dirigit i presentat per la periodista Marcela Topor, s’emet cada dissabte, de 16h a 18h, a través de les televisions locals i en ‘streaming’ a laxarxa.cat. Consulteu el llistat de televisions clicant aquí. Per xarxes socials, es pot seguir a Twitter (@TheWeeklyMagTV) i Facebook (@theweeklymagtv).

 

 

segueix-nos «