Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Coneguem Ràdio les Planes

16/10/2015 07:50h

Ràdio les Planes, al municipi garrotxí de les Planes d’Hostoles, celebra 35 anys aquest dissabte, una bona ocasió per fixar la vista enrere i repassar l’evolució d’una de les emissores municipals més antigues de la demarcació gironina. El debut en antena va tenir lloc a finals dels 80 per iniciativa d’un veí del poble que es va instal·lar a casa un aparell receptor. Més tard, un grup d’amics va reunir l’equip tècnic necessari i va aconseguir regularitzar les emissions. No va ser fins a principis dels 90 que la Generalitat va atorgar la freqüència i Ràdio les Planes va esdevenir emissora municipal. Llavors es va constituir l’Associació d’Amics de Ràdio les Planes, l'entitat que gestiona l'emissora, que funciona sense ànim de lucre. 

 

 

La programació es concentra els caps de setmana, quan la desena de col·laboradors de l’emissora disposen de temps lliure per posar-se davant dels micròfons.

Programació concentrada en cap de setmana

Els dissabtes i els diumenges s’emet, doncs, un informatiu de mitja hora, el programa d’esports ‘Planes d’esports’ i les retransmissions en directe dels partits jugats a casa del club de futbol les Planes, situat a la Quarta Divisió catalana. Els programes musicals i la retransmissió dels plens municipals ocupen la resta de la graella. Al marge de la producció pròpia, Ràdio les Planes emet continguts que els proporciona La Xarxa, com els butlletins informatius i el programa esportiu ‘En joc’.

Qui ha capitanejat Ràdio les Planes al llarg dels seus 35 anys d’història ha estat Joan Soler. I ho ha fet sempre envoltat de col·laboradors, que als anys 90, en l’època daurada de l’emissora, superaven la trentena. Aleshores, l’oferta de programes era amplíssima, proporcional a les ganes de fer ràdio. Soler atribueix la davallada de col·laboradors a les noves tecnologies, amb què els joves poden crear tota mena de continguts i compartir-los.

Per revifar l’interès per l’emissora, Ràdio les Planes ha endegat un projecte perquè els alumnes de l’escola del municipi en visitin els estudis i gravin un petit programa. I és que Ràdio les Planes reivindica la seva vocació de servei a aquest municipi de 1.800 habitants i, per extensió, als petits pobles de la Vall d’Hostoles, com Sant Feliu de Pallerols i Sant Aniol de Finestres, on també s’escolta l’emissora. Ara mateix es pot seguir al 107.7 de la FM i per Internet a radiolesplanes.com.

De cara al futur, la direcció de l’emissora es proposa incorporar més col·laboradors i traslladar-se a un edifici més ampli.

segueix-nos «