Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Mèdia

El concert popular de bandes d’Amposta, en directe a les TV locals i a Movistar+

La Societat Musical La Lira Ampostina celebra el centenari de la seva creació

05/08/2016 16:30h

La Xarxa

La plaça de l’Ajuntament d’Amposta (Monstsià) acull aquest dimecres a les 21.30h el Concert popular de bandes d’Amposta, amb l'actuació de la Societat Musical La Lira Ampostina i la Societat Musical la Unió Filharmònica d’Amposta. Un concert que es podrà seguir en directe per les TV locals i el canal La Xarxa Televisions, al dial 159 de Movistar+, gràcies a la realització de Canal Terres de l'Ebre i La XarxaEls 110 músics de La Lira, dirigits per Octavi Ruiz, obriran el concert amb la interpretació del pasdoble ‘Las Arenas’ de Manuel Morales; la suite de danses antigues americanes de Robert Russell, i la Segona simfonia de James Barnes

Posteriorment La Filharmònica, La Fila, dirigida per Carles Royo, tocarà el pasdoble ‘Carmesina’ de Manuel Morales; ‘Tirant lo blanc’ d’Òscar Senén, i ‘Africa: ceremony, song and ritual’ de Robert W. Smith.

‘La Fila’ compta amb les seccions de la Banda de Música, la coral Aquae i l’Escola de Música (formada per una Banda Juvenil, una orquestra de guitarres i una coral). Amb una llarga trajectòria, el 2017 celebraran el centenari de la seva fundació.

La Lira Ampostina celebra 100 anys

La Lira o La Lira Ampostina va néixer com a banda de música el 1916 a partir d’un grup de joves músics aficionats, amb l’objectiu de fomentar i donar cultura musical als habitants d’Amposta i comarca. Va oferir el seu primer concert el 1917 dirigit per Francesc Roig Treig.

Actualment està al capdavant de La Lira Octavi Ruiz. L'entitat ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi i la medalla de plata de la ciutat. A més, va ser una de les entitats fundadores de la Federació Catalana de Societats Musicals, amb seu a Amposta. 

segueix-nos «