Dijous 18

Octubre de 2018

La Xarxa

Mèdia

El concurs lingüístic 'Pica Lletres' celebra deu anys en antena amb rècord de participació

La temporada ha arrencat amb la gravació de les eliminatòries a Reus

17/11/2017 09:38h

I ja en van deu. El 'Pica Lletres' celebra la primera dècada en antena com el concurs lingüístic més longeu i participatiu dels instituts catalans. El programa ja ha posat en marxa una nova edició amb la gravació de les primeres eliminatòries a Reus i fins a final de curs mobilitzarà més de 12.000 alumnes de 200 centres de Secundària. L'objectiu: motivar els adolescents a competir per demostrar que són capaços de lletrejar les paraules més diverses i resoldre tota mena de jocs lingüístics.

Qui captarà les seves habilitats? Els més de quaranta mitjans locals, entre ràdios i televisions, que emetran les diferents eliminatòries. En la versió televisiva, el concurs es podrà seguir enguany per 18 canals de proximitat i també per Movistar+ (159). I en la radiofònica, fins a 27 emissores locals donaran testimoni del nivell de català dels nostres alumnes. Els millors classificats es veuran les cares a la Gran Final, al juny, d'on sortirà el millor lletrejador de Catalunya.

Els guanyadors de la temporada passada van ser, en el cas de la televisió, Arnau Bisbe, del Col·legi Maristes de Girona. En ràdio, es va imposar l'escola Betúlia de Badalona.

La ràdio, la porta d'entrada al concurs

En el programa de ràdio concursen alumnes de 2n d’ESO i en el de televisió de 3r d’ESO, amb la idea que el pas per la versió radiofònica sigui un trampolí cap a la televisiva. En les dues modalitats, els participants s’han d’enfrontar a dos tipus de proves: proves de lletreig i proves basades en jocs lingüístics, com la lectura correcta d’embarbussaments o la detecció de barbarismes.

La Gran Final, al juny

El concurs acaba al juny, amb la celebració de la Gran Final Nacional, que enfronta els vencedors de les diferents edicions territorials, gravades i emeses pels mitjans locals. El ‘Pica Lletres’ és un concurs de La Xarxa produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida, una productora especialitzada en concursos educatius dirigida pel periodista i escriptor Carles Porta.

segueix-nos «