Dimarts 18

Juny de 2019

El Parlament designa la socialista Carme Figueras com a membre del CAC

Les cares noves al Consell Audiovisual contrasten amb el bloqueig de CiU per renovar la Sindicatura de Comptes

15/07/2010 13:41h

El ple del Parlament ha designat aquest dijous a la fins fa poc temps portaveu adjunta del grup del PSC Carme Figueras com a membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), en aconseguir el suport que es requeria, però en canvi, CiU manté el "bloqueig" per renovar la Sindicatura de Comptes.

La designació de Figueras ha tingut lloc com a conseqüència d'un acord assolit entre les tres formacions que governen la Generalitat (PSC, ERC i ICV-EUiA) amb CiU i amb el PP, el que ha possibilitat la seva elecció mitjançant votació secreta amb 124 vots a favor, 6 en contra i 2 abstencions.

Moments abans de la designació de Figueras com a membre del CAC s'ha produït una votació semblant, però per intentar renovar a quatre membres de la Sindicatura de Comptes, tres amb el mandat caducat i un altre més per la mort del síndic Alexandre Padrós.

En aquest cas, no obstant això, el tripartit no havia aconseguit un acord previ amb CiU o el PP, pel que no ha estat aconseguida la majoria de dues terceres parts que es requereix perquè les designacions siguin vàlides.

El diputat del PSC David Pérez ha lamentat que els òrgans institucionals de la Generalitat no es renovin quan correspon fer-ho, i la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha advertit que CiU "fa un flac servei a la democràcia" al negar-se a desbloquejar l'esmentada renovació.

Dolors Camats, d'ICV-EUiA, ha retret CiU que "posi com a excusa" la imminència de les eleccions catalanes per no proposar nous síndics "quan la Llei de la Sindicatura deixa clar que ha de ser un organisme independent i desvinculat de les majories de govern".

Albert Rivera, de Ciutadans, també s'ha mostrat crític amb l'actitud de CiU però al mateix temps ha demanat que ningú qüestioni la legitimitat de la Sindicatura per tenir dins d'ella 3 síndics amb el mandat caducat i un altre més que ha mort.

Els candidats sotmesos a votació per renovar la Sindicatura eren Joan Colom i Agustí Colom, que optaven a la reelecció i eren proposats per PSC i ICV-EUiA, mentre que CiU no ha proposat a ningú per substituir Ernest Sena i el PPC tampoc per substituir Alexandre Padrós.

El resultat de la votació secreta ha estat de 69 vots a favor, 1 en contra i 62 abstencions.

segueix-nos «