Dijous 17

Octubre de 2019

El Teatre de la Passió d'Esparreguera acull avui la 6a Gran Final del 'Pica Lletres'

a gala, presentada per Espartac Peran, posarà a prova l'habilitat de lletrejar de 17 alumnes de 3r d'ESO

03/06/2014 20:51h

El Teatre de la Passió d’Esparreguera serà demà l’escenari de la sisena Gran Final del concurs lingüístic ‘Pica Lletres’, en antena a diferents televisions locals d’arreu del país. La prova convocarà els 17 alumnes de 3r d’ESO que han quedat finalistes a les edicions territorials del concurs, disputades al llarg del curs acadèmic.

Entre el públic hi haurà gairebé 1000 estudiants i més de 50 professors que viuran amb emoció l’eliminatòria i la proclamació del guanyador absolut del ‘Pica Lletres’ de tot Catalunya. Un títol que en els dos últims anys s’han endut alumnes d’Osona.

La Xarxa de Comunicació Local i Televisió de Catalunya tornaran a produir conjuntament la gala, que per segon any consecutiu presentarà el periodista de TV3 Espartac Peran. Els participants hauran de demostrar la seva habilitat a l’hora de lletrejar paraules en català. Un ronda de lletreig amb un nivell de dificultat ascendent que, a diferència d’altres anys, els concursants hauran d’afrontar sense el recurs del comodí.

Emissió a les televisions locals i al canal Super3
La Gran Final Nacional s’emetrà el 6 de juliol a EL 9 TV, Olot TV, Penedès TV, TV Ripollès, TAC 12, Canal Reus TV, Canal Blau, Lleida TV, Aran TV, VOTV, Pirineus TV, Canal Terrassa, Canal Terres de l'Ebre, Cugat.cat i TV Sant Cugat - Vallès 1. De la seva banda, m1tv, TV Girona i TV Costa Brava l'emetran algunes setmanes més tard. 

També es podrà veure pel canal Super3 al setembre.

‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals i produït per Produccions Audiovisuals Anàrtida. El concurs es va estrenar a TV3 el 2006 i l’any següent el format va fer el salt a les televisions locals. Durant tots aquests anys se n’han emès més de 1000 programes, per on han passat més de 6000 estudiants.

segueix-nos «