Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Mèdia

Els 25 anys de la Fira de la Ratafia de Besalú a '1món.cat'

Diumenge, de 16h a 18h a la teva tele local i al canal 159 de Movistar+

01/12/2017 09:00h

Si vols tastar la millor Ratafia de l’any de Besalú aquest diumenge tens una cita a '1món.cat'. A partir de les 16h passejarem per la Fira de la Ratafia de Besalú que amb 25 anys de trajectòria cedeix tot el protagonisme a aquesta beguda d'autor feta a base d'herbes, espècies i fruits macerats amb aiguardent. Cada recepta és única i per això la millor recomanació és tastar cada una de les propostes que Laura Alcalde i Albert Brosa ens aproparan des d'aquest municipi de la Garrotxa. Sintonitza la teva televisió local o el canal 159 de Movistar+ i deixa't seduir per aquest encantador poble medieval.

Durant el programa tastarem també alguns plats elaborats amb aquest licor com la mousse de foie amb gelatina de ratafia o la coca de ratafia amb crema i panses. A més a més cuinarem un plat en directe amb el xef Vicenç Canals, del restaurant La Guixera. El gastrònom i periodista Salvador Garcia, ens descobrirà les peculiaritats de la Fira i coneixerem també la primera ginebra de ratafia, el Gin Volcànic, amb els seus impulsors, Joel Masoliver i Jordi Codina.

La Besalú més medieval la resseguirem amb l'escriptor i periodista Martí Gironell, que aquest any celebra els 10 anys de la publicació de la seva popular novel·la 'El pont dels jueus'. A més a més veurem el pilot de biketrial Marc Prat que, entre d'altres reptes, va travessar el pont de Besalú per la barana amb bicicleta i ho podem veure al documental 'Història d'un repte'.

Durant el programa també connectarem en directe amb la Fira del Joc de Tona, amb EL9TV, i sabrem com està funcionant la tradicional Fira de Santa Llúcia de Canyelles, amb Canal Blau

Emissió a les TV locals i Movistar+

Aquest programa és una producció de La Xarxa en col·laboració amb Olot TV. Cada capítol el presenta Laura Alcalde i el o la periodista de la televisió local amfitriona. Pel que fa a l'emissió, es pot veure els dissabtes i els diumenges a la tarda per una trentena de televisions locals i el canal 159 de Movistar+. Per xarxes socials, el podeu seguir a Twitter i Facebook amb el perfil @1mon.cat.

segueix-nos «