Dijous 17

Octubre de 2019

Els canals locals emeten aquesta tarda la 6a Gran Final Nacional de 'Pica Lletres'

A les 16h des del teatre de la Passió d'Esparreguera

06/07/2014 09:04h

L’emissió  aquesta tarda a les 16h de la Gran Final Nacional de ‘Pica Lletres’ permetrà revelar el secret més ben guardat de la temporada: el nom del guanyador o guanyadora de la sisena edició del popular concurs televisiu en què han participat al llarg del curs acadèmic 134 centres educatius. La Gran Final, celebrada el 5 de juny al Teatre de la Passió d’Esparreguera, es podrà seguir per 15 televisions d’arreu del país.

El programa permetrà veure l’enfrontament dels 17 alumnes, tots ells de 3r d’ESO, finalistes de les diferents edicions territorials i els gairebé mil estudiants i 50 professors que no es van voler perdre l’esdeveniment.

En una gala produïda per segon any consecutiu per La Xarxa i Televisió de Catalunya, amb el periodista de TV3 Espartac Peran fent de mestre de cerimònies, els concursants van haver de lletrejar paraules en diferents rondes de dificultat ascendent. Unes proves en què, a diferència d’altres edicions, no van poder comptar amb cap comodí.

Un concurs lingüístic estès a tot el país
A la final de la versió televisiva han arribat alumnes de secundària de tot el país: Sant Quirze de Besora, Vilanova i la Geltrú, Ripoll, Olot, Reus, Salou, Santa Margarida i els Monjos, Alcarràs, Mataró, la Seu d’Urgell, Sant Feliu de Guíxols, Girona, Badia del Vallès, les Franqueses del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Viella i Alcanar.

‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals i produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida. Es va estrenar a TV3 però el 2007 el format va fer el salt a les televisions locals. Durant tots aquests anys se n’han emès més de mil programes i hi han participat més de 6000 estudiants. El programa no ha parat de créixer en participació i seguiment.

Enguany el concurs ha estrenat la versió radiofònica a les emissores locals i una aplicació per a dispositius intel·ligents Apple i Android basada en el concurs.

A les televisions locals i al Canal Super3
Demà, a les 16h, el programa es podrà seguir a través d’El9TV, Olot TV, Penedès TV, TV Ripollès, TAC 12, Canal Reus TV, Canal Blau, Lleida TV, Aran TV, VOTV, Pirineus TV, Canal Terrassa, Canal Terres de l’Ebre, Cugat.cat i TV Sant Cugat – Vallès 1. TV Girona, m1tv i TV Costa Brava l’emetran unes setmanes més tard. De la seva banda, el Canal Super3 l’emetrà al setembre.

segueix-nos «