Dijous 17

Octubre de 2019

Els canals locals retransmetran en directe nou diades castelleres

També estrenaran el programa d'actualitat castellera 'Dosos amunt!'

12/06/2014 10:14h

A partir de la setmana vinent els castells tindran més visibilitat que mai a les televisions locals amb la retransmissió en directe de nou diades i l’estrena del programa d’actualitat castellera ‘Dosos amunt!’. L’objectiu és complementar amb una perspectiva nacional el seguiment de les colles locals que fan aquests canals i que es tradueix en programes específics, com ‘Va de Castells’ de Penedès TV i ‘Finet i pel Mig’ de TAC 12.

La Xarxa produirà ambdós projectes en col·laboració amb Penedès TV, TAC 12 i Canal Blau TV, tres canals forjats en la informació castellera. Els presentadors tant de les retransmissions com de ‘Dosos amunt!’ seran els periodistes castellers Carles Cortès (TAC 12) i Toni Comas  (Penedès TV). 

Durant la roda de premsa d'aquest dijous, el cap de Programes de La Xarxa, Jordi Sacristán, ha remarcat la voluntat d'oferir "un marc informatiu ampli, que es faci ressò de les fites aconseguides per les grans colles però també de les mitjanes i petites"

Les diades castelleres, en directe per tot Catalunya
Des de les places castelleres més emblemàtiques del país es retransmetran íntegrament i en directe per a les televisions locals nou diades destacades. 

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Alfonso González, que també ha intervingut a la presentació, s'ha referit a aquesta aposta "com la més gran feta fins ara des del punt de vista televisiu, ja que mai hem pogut veure tantes diades en directe a nivell nacional". 

Des d’un set habilitat a cada plaça, Carles Cortès i Toni Comas conduiran les retransmissions acompanyats per un o dos periodistes de la televisió local de la zona "en el marc d’un ampli dispositiu tècnic i humà per oferir les millors imatges de cada actuació", com ha comentat el director de TAC 12, Xavier Abelló. 

Les nou diades són la Festa Major de Terrassa (6 de juliol); les Santes de Mataró (20 de juliol); la Festa Major de Vilanova i la Geltrú (2 d’agost); la Festa Major del Catllar, al Tarragonès (23 d’agost); la Diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès (30 d’agost); el primer diumenge de Festes a Tarragona (14 de setembre); les Festes de la Mercè a Barcelona (21 de setembre); la Fira de Santa Úrsula a Valls (26 d’octubre) i Tots Sants a Vilafranca del Penedès (1 de novembre).

‘Dosos amunt!’, un nou programa d’actualitat castellera
El dilluns 16 de juny les televisions locals estrenaran ‘Dosos amunt!’, un programa setmanal que recollirà el més destacat de les jornades castelleres del cap de setmana a partir de les notícies elaborades per aquests mateixos canals. La idea és que en 25 minuts, el temps que dura l’espai, l’espectador es faci una idea general d’allò que ha passat a plaça entre dissabte i diumenge.

El programa resseguirà, doncs, l’actualitat castellera amb un format flexible que es farà ressò de les fites aconseguides per les grans colles però també d’aquelles agrupacions que ocupen posicions més discretes. Carles Cortès i Toni Comas, establiran un diàleg àgil i distès per comentar les imatges en pantalla, posant en valor el component competitiu i d’espectacle de les jornades castelleres. L’espai es completarà amb reportatges d’actualitat castellera i també de perfil humà.

Emissió per una vintena de canals locals
‘Dosos amunt!’ es podrà veure per tot el país a través d’una vintena de canals locals: TV Costa Brava, VOTV, Televisió del Ripollès, EL 9 TV, m1tv, Olot TV, Canal Terres de l’Ebre, Penedès TV, Empordà TV, Canal Blau TV, Canal Reus TV, TV Sant Cugat - Vallès1 TV, Molins de Rei Televisió, TAC 12, Canal Terrassa, teleb, Empordà TV, TVM Televisió de Manresa, Lleida TV, Vallès Visió i ETV

Aquests canals emetran el programa els dilluns, en l’horari que determinin dins de la franja de tarda, vespre o nit. Un cop s’hagin emès per televisió, els capítols del programa es podran veure a la carta a www.laxarxa.com/dososamunt.

La majoria de les televisions que emetran ’Dosos amunt!’ també passaran les retransmissions de les diades. Aquestes, a més a més, es podran veure en ‘streaming’ per aquesta mateixa web. 

segueix-nos «