Diumenge 24

Març de 2019

Els Afers Exteriors de Mikimoto tornen a TV3

07/04/2004 10:00h

El dimecres 14 d’abril, després de Setmana Santa, Televisió de Catalunya estrena la segona temporada del programa Afers Exteriors, dirigit i presentat pel periodista Miquel Calçada, més conegut com a Mikimoto. Aquesta sèrie documental, que va ser guardonada al juliol de 2003 amb el I Premi Periodístic Catalunya Exterior, tornarà a narrar les histories particulars de catalans i catalanes que viuen en països d’arreu del món. El dia de l’estrena, Afers Exteriors emet dos episodis dedicats a Puerto Rico i Marroc, aquest últim gravat durant el segon aniversari de l’11 de setembre. A partir del segon dia d’emissió, TV3 emetrà cada dimecres, en horari prime time (21:35 hores), un documental dels 13 que hi ha preparats. A més a més, es preveu que al mes de juliol s’emeti un episodi resum que té com a objectiu, segons Miquel Calçada, "reflectir que, a pesar de que cadascú té una forma de veure la vida diferent, no deixem de fer coses semblants, perquè en el fons tots [els catalans] formem part d’un mateix lloc".

A més de viatjar a Puerto Rico i Marroc, Miquel Calçada, amb el seu to irònic habitual, oferirà la seva visió personal sobre Àustria, Itàlia, Còrsega, Veneçuela, El Vaticà, la República Txeca i Egipte. A més a més, dedicarà dos episodis als catalans que viuen a Japó i dos més als que resideixen a Estats Units.

L’altra perspectiva

Afers Exteriors és un programa de format documental poc habitual i que intenta fugir de les característiques comunes d’aquest gènere periodístic. Plantejat com un diàleg i amb reflexions en veu en off de Miquel Calçada, pretén oferir una altra visió de les realitats actuals, per tal que els espectadors es facin una idea de com viuen altres persones d’entorns socials, polítics i culturals diferents però que tenen en comú una mateixa identitat cultural.

Per triar els països que es volien incloure en aquesta segona temporada, Miquel Calçada va fer una crida, des de la pàgina web de TVC, a totes aquelles persones que coneguessin algun català que residís a l’estranger. Miquel Calçada ha explicat que "en aquesta ocasió vam pensar primer en els països i després vam començar a buscar els protagonistes". En la primera temporada de l’Afers Exteriors, en canvi, els països "es van escollir pensant més en els protagonistes que en els llocs".

segueix-nos «