Dijous 26

Abril de 2018

La Xarxa

Mèdia

Els millors carnavals de Catalunya, a la teva televisió local i Movistar+

Els actes més emblemàtics en una quinzena de retransmissions

14/02/2017 11:47h

D’aquí una setmana, Catalunya aparcarà el seny per abraçar la rauxa del Carnaval. Durant set dies, de Dijous Gras a Dimecres de Cendra, la disbauxa s’apoderarà de pobles i ciutats, que trauran al carrer tota l’artilleria festiva. La Xarxa i les televisions locals ens posem de nou al costat de la cultura popular per apropar-vos els actes de Carnaval més genuïns i vistosos en una programació especial del dijous 23 de febrer al dimecres 1 de març, que podreu seguir a través dels canals de proximitat i el 159 de Movistar+

La festa més irreverent, a Torelló

Així, recorrerem el país de punta a punta per retransmetre una quinzena de celebracions. Amb EL9TV, per exemple, viurem un dels carnavals més sonats, el de Terra Endins de Torelló, a Osona, que cada any congrega prop de 60.000 persones. Les càmeres seguiran el desenvolupament de la proclamació del Rei de la Barrila i de la molt irreverent festa del Pullassu, inspirada en una llegenda de contingut sexual que s’escenifica amb bestiari, música i dansa. No hi faltarà la tradicional rua pels carrers del poble. 

Rues espectaculars a Sitges 

Una altra parada obligada serà Sitges, al Garraf, amb un dels carnavals més emblemàtics del país. Gràcies a Canal Blau TV, copsarem l’entrada a la ciutat del rei dels poca-soltes en el popular 'arribo' i retransmetrem dues rues espectaculars, la de la Disbauxa i la de l’Extermini. Hi veurem desfilar la cinquantena de carrosses que han treballat durant l’any les colles sitgetanes, en una exhibició de lluentons, plomes i 'fardo', que és com es coneixen les disfresses inspirades en la sàtira i l’humor. 

No marxarem del Garraf sense mostrar-vos les comparses de Vilanova i la Geltrú, en què més de 8.000 parelles de 'comparsers' surten a desfilar acompanyats d’un centenar de xarangues.

La Costa Brava més carnavalesca

També traurem el cap per terres gironines per conèixer la Costa Brava més carnavalesca. Amb TV Costa Brava us aproparem dues de les rues més lluïdes i amb més participació, les de Sant Feliu de Guíxols i Platja d'Aro, i també el concurs de comparses de Palamós. I del Baix Empordà a la comarca veïna, la Selva, per viure amb TV Girona el Carnaval de Lloret.

L’esperit trapella del Carnestoltes també ens durà a d’altres punts del país, com Tarragona, on presenciarem a través de TAC 12 la glamurosa Disfressa d’Or, una desfilada on les comparses llueixen les millors gales; i Solsona, amb la penjada del ruc com a acte estrella.

En aquest viatge, inclourem el bo i millor del Carnaval de Lleida (Lleida TV), Terres de l’Ebre (Canal Terres de l'Ebre), Reus (Canal Reus TV), Terrassa (Canal Terrassa) i Vinarós (Nord). 

'Ben trobats' a Sitges i '1món.cat' a Tarragona

Aquest desplegament es completarà amb dos programes en directe des del carnaval de Sitges i Tarragona. D'una banda, el matinal 'Ben trobats' se submergirà en la festa sitgenca el divendres 24 de febrer, de 10h a 12h,  per conèixer-ne in situ tots els detalls amb els seus protagonistes. De l'altra, '1món.cat' viurà el diumenge 26 de febrer, de 16h a 18h, el carnaval tarragoní.  

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «