Diumenge 24

Març de 2019

Els periodistes de TV3 també rebutgen les ingerències

26/07/2004 18:32h

Els professionals de la Televisió de Catalunya (TVC) no s'han quedat callats davant les darreres declaracions de diversos polítics respecte els mitjans de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. En un article que publica La Vanguardia aquest dilluns, Salvador Cot, president del Comitè Professional de TVC, demana al Govern que els proporcioni prou mitjans com per competir "en peu d'igualtat" amb altres cadenes, i exigeix als partits polítics "que ens deixin treballar sense ingerències. "Únicament necessitem que aquesta societat i, en especial, els partits polítics que la representenens deixin treballar sense ingerències i amb els mitjans imprescindibles", escriu Cot en la peça, titulada Volem competir i publicada a la plana 16 de l'edició en paper del rotatiu.

En ell, Cot fa una valoració de la situació actual de la Televisió de Catalunya, "ara que persones tan qualificades com el president de la Generalitat o el Conseller en cap ens han fet arribar interessants suggeriments sobre com millorar els nostres vells Telenotícies", afirma.

El portaveu del Comitè Professional de TVC fa referència a dos episodis que han marcat recentment l'actualitat dels mitjans de comunicació de la Corporació. D'una banda, les declaracions de Pasqual Maragall en què es queixava que els Telenotícies de TV3 haguéssin prestat més atenció a una polèmica sobre les pensions que a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

D'altra banda, la polèmica desfermada arrel de la visita de Josep Bargalló a Catalunya Ràdio, i la seva posterior roda de premsa a la mateixa emissora, en què assegurava que no s'havia sabut comunicar ni el nou model de país ni les noves línies d'actuació d'aquesta cadena pública.

"Com deia un famós entrenador, els diners han d'estar al camp i nosaltres voldríem veure'l a les nostres pantalles", diu Cot. "No cal fitxar ningú, ni tan sols grans inversions en material o en personal, només que les nostres càmeres tornin a on éstà l'actualitat, que els nostres corresponsals no hagin d'acceptar condicions laborals que rebutjaran abans de fer els trenta anys".

"Sabem com recuperar un lideratge que ha estat nostre durant molts anys", continua. Per a això, afirma, cal que els polítics "ens deixin treballar sense ingerències i amb els mitjans imprescindibles". Aquest, segons Cot, és "el debat important, no el guió d'un Telenotícies o el format d'una entrevista".

segueix-nos «