Divendres 19

Abril de 2019

La Xarxa

Els temes marians de l'organista Naji Hakim, a les televisions locals

Diumenge, 12 d'agost, a les 20h, en el VIII Festival Orgue de Montserrat

31/07/2018 09:41h

La Xarxa

L'Abadia de Montserrat acull un concert més dins el VIII Festival Internacional Orgue de Montserrat. Naji Nakim interpretarà peces al voltant de la Solemnitat de l'Assumpció de Maria. El concert és un producció de Montserrat TV amb la col·laboració de La Xarxa de Comunicació Local i es pot veure a les televisions locals diumenge, 12 d'agost, a les 20h i també per 'streaming' a laxarxa.cat.

L'organista d'origen libanès i format musicalment al Conservatori de París, Naji Hakim, interpretarà obres com 'Ave Maria', 'Aalaiki'ssalaam', 'Salve Regina' o 'Theotokos', entre d'altres, en el concert titulat 'D'orient fins a occident: Theotokos'.

Naji Hakim és hereu del gran Olivier Messiaen a l'orgue de la Trinité de Paris i un reconegut creador i improvisador. Al concert té previst oferir temes marians litúrgics de diverses tradicions acompanyat de l'orgue de Montserrat, construït per Blancafort Orgueners de Montserrat i que compta amb 4.242 tubs, 63 registres, fa 12,5 m d'alçada i pesa més de 12.000 Kg, la construcció ha estat totalment artesanal i han calgut 22.000 hores de treball.

Propera cita

Les televisions locals oferiran també diumenge 26 d'agost, a les 20h el concert a càrrec de l'organista nord-americana, Katelyn Emerson.

segueix-nos «