Dilluns 26

Agost de 2019

Fàtima Mernissi i Susan Sontag guardonades amb el Príncep d'Astúries de les Lletres

07/05/2003 19:10h

L’escriptora marroquina Fàtima Mernissi i la nord americana Susan Sontag han estat les guanyadores del Premi Príncep d’Astúries de les Lletres 2003. Les dues escriptores han estat guardonades per la profunditat de la seva obra i la qualitat artística. Sontag i Mernissi rebran una escultura de Miró i 50.000 euros de premi. El jurat, presidit pel Director de la Real Acadèmia de la Llengua, Víctor Garcia de la Concha, ha acordat per majoria premiar a aquestes dues autores després d’analitzar les 42 candidatures presentades al guardó. Un premi dotat amb 50.000 euros i una escultura creada per Joan Miró.

El jurat ha destacat que les dues escriptores coincideixen en haver desenvolupat una obra literària amb profunditat de pensament i qualitat estètica, i considera que la seva obra tracta qüestions essencials a l’actualitat des d’una perspectiva complementària en el diàleg de les cultures.

L’escriptora Susan Sontag es una de les intel·lectuals més importants dels Estats Units i també una de les més crítiques amb el govern nord americà. Destaca la seva preocupació constant per fomentar el compromís de la literatura amb l’actualitat i una de les seves lluites gira entorn els drets de les dones.

Fàtima Mernissi, va nèixer el 1940 a Fez. És historiadora, doctora en sociologia i professora a la Universitat Mohamed V de Rabat. És una de les intel·lectuals del Maroc més conegudes a Occident i destaca la seva preocupació per una nova imatge de la dona en el món àrab.

segueix-nos «